Sunniva Braaten håper Høgskolen i Oslo og Akershus kan ivareta sine gode undervisere enda bedre. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Kårer årets underviser på HiOA

Parlamentsleder på Høgskolen i Oslo og Akershus, Sunniva Braaten, mener det er interessant at høgskolelektorene dominerer på finalelisten over årets underviser.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år kårer Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) årets underviser, tidligere årets foreleser. I år er ikke noe unntak og vinneren blir offentliggjort 15. august.

— Vi hadde 109 nominerte fordelt på 326 nominasjoner fra studentene på HiOA. Juryen hadde en vanskelig jobb med å skille alle de gode nominasjonene fra hverandre, men kom til slutt frem til en topp 5 liste. Juryen består kun av studenter, forteller de ansvarlige i Studentparlamentet. 

— Glad for mange gode undervisere

Leder for parlamentet, Sunniva Braaten, er veldig glad for at det er så mange gode undervisere på høgskolen.

— Pedagogiske ferdigheter er noe av det som bidrar til en høyere kvalitet av studiet, og mer fornøyde studenter. Det er interessant at fire av HiOAs topp fem undervisere er høgskolelektorer eller førstelektor. Det viser viktigheten av å prioritere pedagogisk kompetanse i høyere utdanning, sier Braaten.

 Det er interessant at fire av HiOAs topp fem undervisere er høgskole-
lektorer eller førstelektor. Det viser viktigheten av å prioritere pedagogisk kompetanse i høyere
utdanning.

Sunniva Braaten

Hun legger til at parlamentet synes det er viktig at HiOA viser at de setter pris på sine gode undervisere ved for eksempel å innføre et system for pedagogisk merittering.

— Vi ønsker at alle de nominerte tar til seg at de blir virkelig blir verdsatt for den jobben de gjør, og at de fortsetter med det gode arbeidet, sier Braaten.

Her er årets finalistene

Disse fem er finalister og kjemper om å bli årets foreleser på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA):

Bjerkestrand er førstelektor på Fakultet for teknologi, kunst og design, Institutt for estetiske fag.

Elvebakk er  høgskolelektor på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning.

Evensen er høgskolelektor på Fakultet for samfunnsvitenskap, Institutt for journalistikk og mediefag.

Hansen er Ingeniør på Fakultet for helsefag, Institutt for ergoterapi og ortopediingeniørfag.

Vold er høgskolelektor på Fakultet for teknologi, kunst og design, Institutt for estetiske fag.

Og dette sier studentene om dem

Her er noen få sitater fra begrunnelsene:

  • En solstråle av en person som man alltid gleder seg til å ha som underviser.
  • Skaper en stor glede og lyst over å lære i faget.
  • Jeg hadde reist til andre siden av verden for å få oppleve undervisningsgleden underviseren utstråler.
  • Underviser med et smittende engasjement, og bruker ulike undervisningsformer, ofte former der studentene er aktive.
  • Er et klart forbilde med sin ydmykhet, faglige kunnskap og humor.

Vinneren i 2015

Førstelektor Mona Elisabeth Meyer (54) underviser i de naturvitenskapelige og medisinske emnene på sykepleieutdanningen på Kjeller og ble i 2015 årets foreleser på høgskolen.

Hun sa den gang at hun gjerne vil slå et slag for forelesningen, nå som det er så mye snakk om e-læring og den tradisjonelle forelesningen er på litt vikende front og erstattes av nett-forelesninger.

— Det er klart at forelesning som monolog fungerer dårlig. Det er jeg enig med NSO-leder Therese Eia Lerøen i. Men jeg mener at forelesningen fortsatt har veldig mye for seg. Jeg ser på det å skape en forelesning som å regissere en forestilling, der de pedagogiske virkemidlene må være varierte, sa hun til Khrono da valget av henne var offentlig, og hun la til:

— Jeg stiller mange spørsmål i timene og ønsker dialog med studentene. Enhver forelesning har sin egen dynamikk fordi den formes av de erfaringene studentene har og hvilke spørsmål de stiller.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS