Steinar Kristoffersen, er valgt rektor ved Høgskolen i Molde. I neste uke skal høgskolen gjøre vedtak om framtidig ledelsesmodell. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Høgskoledirektøren innstiller på fortsatt valgt rektor i Molde

Rektorvalg. Høgskoledirektør Gerd Marit Langøys forslag til vedtak i saken om ledelsesmodell ved Høgskolen i Molde er klar: Hun ønsker valgt rektor og todelt ledelse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 25. oktober skal saken om ledelsesmodell ved Høgskolen i Molde behandles av høgskolestyret, og i saksdokumentene foreligger nå følgende innstilling til vedtak fra høgskoledirektør Langøy skriver Panorama:

«Høgskolestyret vedtar videreføring av todelt ledelse som styringsform på institusjonsnivå for perioden 2019-2023. Høgskolestyret ber om at direktøren kommer tilbake til plan for valg på rektor, prorektor og øvrige interne styremedlemmer på styremøtet 18.desember 2018.»

Sakslista: Les sakslista og saksdokumentene til styremøtet her

Spørsmålet om valg av ledelsesmodell har i høst vært på høring på høgskolen og har engasjert både ansatte og studenter. Direktøren skriver i saksdokumentet at samtlige høringssvar anbefaler primært todelt ledelse.

Samtlige høringssvar anbefaler primært todelt ledelse.

Gerd Marit Langøy

Les mer: Forsvar av valgt rektor høstet applaus på allmøtet

Regjeringen har endret foretrukket modell for ledelse

Tidligere var todelt ledelse og valgt rektor hovedmodellen i Universitets- og høgskoleloven, men i dag er enhetlig ledelse med ansatt rektor hovedmodellen.

Med ansatt rektor er det departementet som utnevner UH-institusjonens styreleder, mens det er den valgte rektoren som er styreleder ved institusjonene som har beholdt denne ledelsesmodellen.

Mer om forskjellene på de to modellene kan du lese i utredningen fra Ledelsesmodellutvalget, som ble satt i arbeid av høgskolestyret på møtet i mars i år.

Debatt om habilitet

høgskolstyrets møte i september sa eksternt styremedlem Berit Brendskag Lied at noen hadde gitt uttrykk for at hun og prorektor Heidi Hogset er inhabile i saken på grunn av arbeidet de har gjort i Ledelsesmodellutvalget.

Langøy har utredet habilitetsspørsmålet knyttet til dette, og har kommet til følgende konklusjon:

«Det synes klart for høgskoledirektøren at ingen av styrets medlemmer er inhabile, men det er altså høgskolestyret selv som skal avgjøre dette.»

Langøy opplyser til Panorama at prorektor Heidi Hogset og eksternt styremedlem Hilde Aspås har meldt forfall til styremøtet. I deres sted er vararepresentantene Linda Bøyum-Folkeseth og Britt Rakvåg Roald kalt inn.

Les også: Molde: Utvalgsflertall går inn for valgt rektor

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS