Spørretime

Asheim håper på fest og forelskelse for studentene

— Den delen av studielivet er også viktig, sa Asheim under folkets spørretime.

— Litt velkomst og fest håper jeg det blir, sa Henrik Asheim om høstens studiestart.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld arrangerte Kunnskapsdepartementet det de kaller «folkets spørretime» for andre gang i løpet av koronatiden. Direkte på Facebook, i avslappet stil, svarte kunnskapsminister, Guri Melby (V) og forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim (H) på spørsmål som hadde blitt sendt inn.

Henrik Asheim prøvde å sette litt mot i studentene, og de som skal begynne å studere til høsten.

— Litt velkomst og fest håper jeg det blir. Det er veldig viktig å bli møtt av noen når man begynner på et nytt studie, sa han.

Håper studenter får gå på fest

Han fortalte at han ser veldig fram til at det kan bli mindre stille på campusene.

Det vil være mulig å samles på campus for mange.

Henrik Asheim, om studiestart

— Jeg gleder meg veldig til å se at campusene våkner til liv. At studentene sitter på plener og plasser og leser og diskuterer ting. Og jeg håper og de får mulighet til å få nye venner, bli litt forelsket, gå på den festen, gjøre alle de tingene der. Den delen av studielivet er også viktig, fordi du lærer så mye om deg selv gjennom de årene.

Hverken Asheim eller Melby la skjul på at de gleder seg til ting er normale igjen — og de kan reise rundt og møte folk. Begge ministrene sa at de har følt en viss bekymring for hvordan det går med studentene som sitter alene på hyblene sine.

— Norsk studentorganisasjon har vært bekymret, og jeg er og veldig bekymret. Beskjeden jeg har fått fra utdanningsinstitusjonene er at ting fungerer greit. Men det er klart — det har ikke vært et optimalt halvår. Heller ikke for studentene, sa Asheim.

Vil være mulig for mange å samles på campus

Mange av spørsmålene under spørretimen handlet om forhold på grunnskolen og videregående skole, men det kom også spørsmål om høyere utdanning.

En person lurte på om det ville være mulig for han å dra på utveksling til England i høst.

Til det svarte Asheim ærlig at det vet han ikke ennå, og at vedkommende måtte spørre utdanningsinstitusjonen sin om det.

— Det er de som bestemmer, men jeg er positiv, sa han.

Noen spurte også hvordan det vil bli i høst for de studentene som ikke trenger tilgang til laboratorium, og strengt tatt ikke være på campus.

— Det vet jeg ikke sikkert. Jeg ber studentene, universitetene og høgskolene om å planlegge for normal studiestart. Det kan være noe mer må foregå på nett i august og september, og at det blir noe mindre opplegg i fadderuken, men vi planlegger altså for at ting skal gå som normalt. Universitetene og høgskolene er og forberedt på ulike scenarier. Det vil være mulig å samles på campus for mange, sa han.

Powered by Labrador CMS