Henrik Asheim skal være kunnskapsminister i ti uker framover. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Asheim i Isaksen-vikariat som statsråd

Fra og med fredag 15. september og ti uker framover er Henrik Asheim vikar for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som kan ha hatt sin siste dag i denne jobben.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 15. september startet Henrik Asheim i sitt vikariat som kunnskapsminister. Torbjørn Røe Isaksen har gått ut i en ti uker lang pappepermisjon.

Når Isaksen er ferdig med denne er en ny regjering på plass.

Isaksen sa i august til Khrono at han hadde bestemt seg for at han ville fortsette, og får han telefon fra Erna Solberg igjen kommer han til å si ja. Men han presiserte også:

— Det er jo vanlig med en del ommøbleringer etter slike valg.

Les også: — Jeg fortsetter hvis jeg får muligheten

— Veldig god vikar

Asheim har sittet i utdanningskomiteen på Stortinget i fire år, og slik beskriver Isaksen selv skiftet på sin facebookside:

«I dag starter jeg ti uker pappapermisjon. Gleder meg! Ser ikke veldig glad ut på dette bildet, men er sikker på at stortingsrepresentant Henrik Asheim vil være en strålende vikar!»

(Foto: Isaksens facebookside)

Gratulerer Asheim

Norsk studentorganisasjon (NSO) gratulerer Henrik Asheim med et av Norges viktigste verv.

— Vi har fått en virkelig god vikar i stillingen som kunnskapsminister, som vi ser frem til at vil fortsette satsingen på høyere utdanning og studenter, sier Mats J. Beldo, leder i NSO.

Henrik Asheim vil blant annet presentere neste års statsbudsjett.

— Vi vil takke Torbjørn Røe Isaksen så langt for den gode jobben han har gjort og ønske han en herlig pappaperm. Erna Solberg har valgt en god vikar og vi gleder oss til en spennende høst hvor vi har høye forventninger på vegne av studentene, avslutter Beldo.

Inn i regjeringen?

I Venstre er diskusjonen om regjeringsdeltakelse i gang. Abid Raja skriver i et debattinnlegg i VG at Venstre burde søke regjeringsmakt.

Dagbladet skriver at de har snakket med flere kilder om hvilke statsrådposter som kan være aktuelle for partiet og hvilke Venstre-politikere som kan være aktuelle statsråder.

(Foto: Ketil Blom)

Venstreleder Trine Skei Grande er en klar kandidat og har tydelig vist engasjement og interesse for lederskap både på skolepolitikk, men også høyere utdanning og forskning.

Dagbladet skriver at dersom Venstre vil inn i regjering, kan Erna Solberg komme til å tilby Trine Skei Grande å bli sjef for Kunnskapsdepartementet.

De spekulerer i tillegg i en annen mulighet: Nemlig at departementet deles i to med Skei Grande som skoleminister og Asheim som statsråd for høyere utdanning og forskning.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS