Iselin Nybø deler ut støtte til landets studentorganisasjoner, og gir fagskolestudentene et ekstra påslag i støtten. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Fagskolestudentene gjør et hopp i støttenivå

Organisasjon. Regjeringen deler ut støtte etter søknad til studentorganisasjonene hvert år. Denne sommeren er det fagskolestudentene som kan smile bredest når departementet har fordelt nær 8 millioner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interesseorganisasjonene for studenter får utdelt nær 8 millioner kroner fra Kunnskapsdepartementet. Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) får en kraftig økning i støtten.

— Studentorganisasjonene gjør en viktig jobb for studentene. De legger grunnlaget for studentvelferd og fremmer interessene til studentene. Med disse pengene styrker vi også studentdemokratiet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding fra departementet.

— Fortsetter løftet av fagskoleutdanning

Statssekretær Atle Simonsen forklarer hvorfor fagskolestudentene får økt støtte nå:

En sterk og god organisasjon for fagskolestudentene er viktig i tiden framover når utdanningen og statusen til fagskoleutdanningen er økt på flere viktige områder.

Atle Simonsen

— Vi ønsker å øke statusen til fagskolene og bidra til at flere velger yrkesfag som utdanningsretning, sier Simonsen til Khrono.

Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) får en økning på nesten 50 prosent fra 1,5 millioner kroner i fjor til 2,27 millioner kroner i år.

— Vi ser at ONF gjør en svært god jobb for studentene. En sterk og god organisasjon for fagskolestudentene er viktig i tiden framover når utdanningen og statusen til fagskoleutdanningen er økt på flere viktige områder, fortsetter han.

Han trekker fram at regjeringen håper at flere og flere kan få øynene opp for utdanningen på fagskoler, og at signalet om at en yrkesutdanning via fagskolene også kan være en vei inn i høyere utdanning, når fram.

Fornøyd studentleder

Christoffer Blaalid er fungerende leder i ONF.

— Vi er veldig fornøyd med å få hele beløpet vi søkte om i tilskudd fra Kunnskapsdepartementet. At vi i år igjen får økt tilskudd forteller oss at vi gjør en god jobb for fagskolestudentene og at departementet er fornøyd med resultatene våre, sier han til Khrono.

Han legger til at det at de i år får hele beløpet de søkte på vil gjøre at de vil kunne støtte fagskolestudentene bedre og bli mer synlige for fagskolestudentene.

— Det vil også gi oss muligheten til å fortsette arbeidet med å forbedre fagskolestudentenes vilkår, sier Blaalid og fortsetter:

— Støtten fra departementet er helt nødvendig for at vi skal kunne være operative. Tilskuddet fører dermed til at fagskolestudentene får en nasjonal stemme.

Fire får støtte

Støtten fra Kunnskapsdepartementet er fordelt mellom fire interesseorganisasjoner. Organisasjonene er landsomfattende og har som formål å sørge for at studentene skal få mest mulig ut av studiene sine og ha en best mulig studiehverdag.

— Vi mener de fire organisasjonene utfyller hverandre godt, sier Nybø.

Sammen ivaretar de interessene til studenter i høyere utdanning, internasjonale studenter i Norge, fagskolestudenter og stipendiater og postdoktorer.

— ONF er en ung organisasjon som er i god utvikling og vi har forventninger at de vil sikre at fagskolestudentene får en god organisatorisk forankring, sier Nybø, i pressemeldingen fra departementet.

(Saken er oppdatert med kommentar fra fagskolestudentene 18. juli 2018 kl. 10.11)

Fakta

Fordeling til student-organisasjoner

Tilskuddet til landsomfattende interesseorganisasjoner for studenter blir gitt etter søknad.

Organisasjon 2017 2018
Norsk studentorganisasjon4.0004.000
International Students' Union1.2751.310
ONF*1.5002.227
SiN**350350
SUM7.4257.887
*ONF=Organisasjon for Norske Fagskolestudenter
**Stipendiatorganisasjonene i Norge
(Alle tall i 1000 kroner) Kilde: Kunnskaps-departementet

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS