Styret i Khrono 2019: Hanne Sørgjerd, Espen Reiss Mathiesen, Martin Sorge Folkvord, Tore Tungodden (styreleder), Morten Hald, Berit Karseth, Linda Vaeng Sæbbe og Tina Stiegler. Steen Steensen var ikke til stede. Foto: Torkjell Trædal

Khronos nye styre går for Brussel-satsing

Nye Khrono. Det nye avisstyret i Khrono diskuterte budsjett, strategi og plan for rekrutteringen av seks nye stillinger på sitt første møte onsdag.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Nye Khrono

Fredag 25. januar 2019, signerte ni høyere utdanningsinstitusjoner en avtale som gjør at Khrono går fra å bare ha OsloMet i ryggen til å ha totalt ni universiteter og høgskoler som skal bidra økonomisk til en videre satsing på avisen.

Disse er:

  • Universitetet i Bergen
  • UiT Norges arktiske universitet
  • Universitetet i Oslo
  • NTNU
  • Universitetet i Stavanger
  • Universitetet i Agder
  • Universitetet i Sørøst-Norge
  • Høgskolen på Vestlandet og OsloMet

Institusjonene går inn med ulik tynge med tanke på hvor mye ressurser de har forpliktet seg til å bruke på Khrono årlig i en en maksimum tre års prosjektperiode.

Samtidig med kontaktsignering skal det også utnevnes et nytt styre for Khrono. Det endelige styret blir klart tirsdag 29. januar, men Tore Tungodden, ass. direktør ved Universitetet i Bergen (UiB), er utnevnt til styreleder.

Khrono skal nå bygge opp en redaksjon i Bergen, styrke redaksjonen i Oslo og opprette kontor i Brussel.

Det nye styret i Khrono hadde sitt første møte onsdag, etter at avtalen om samarbeid mellom til sammen åtte institusjoner i, tillegg til opprinnelige OsloMet, ble inngått i januar.

Khrono har fått et veldig kompetent styre.

Tove Lie

På dagsorden hadde styret budsjett, en innledende strategidiskusjon og en rekrutteringsplan.

Nye Khrono har et totalt budsjett på vel 14,9 millioner i 2019, over en tredobling av Khronos budsjett i 2018.

Institusjonene går inn med forskjellige summer og øremerkinger, men i hovedsak skal økningen gå til utvidelse av redaksjonen, i første omgang redaksjonssjefer i henholdsvis Bergen og Oslo, i tillegg til en journalist i Brussel.

— Veldig bra dag. Khrono har fått et veldig kompetent styre, sier Khrono-redaktør Tove Lie.

Det nye styret er i utgangspunktet oppnevnt for ett år. Den ett-årige perioden har bakgrunn i at det allerede i november skal avsluttes en vurdering av hvilken organisasjonsform Khrono skal ha på lengre sikt; aksjeselskap, stiftelse, forening, eller en ren samarbeidsavtale mellom institusjonene som i dag.

Onsdagens møte markerte også starten på nye På Høyden ved Universitetet i Bergen, som fra fredag 1. mars får ny formålsparagraf og blir en del av Khrono. Khrono-styret er også På Høydens styre.

Fra 1. mars blir Tove Lie ansvarlig redaktør for På Høyden og den nye formålsparagrafen definerer at På Høyden utelukkende vil være en lokalavis for Universitetet i Bergen, og da både for studenter og ansatte.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS