null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Barn, leker og materialer

De ønsker å tenke nytt rundt bruk av leker og materialer.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pedagogene Unn-Wenche Joramo, Hanne Berit Myrvold, Cecilie Ottersland Myhre og Marianne Thoresen bidrar på samme symposium på NERA-konferanse denne uka. 

— Vi ønsket å tenke nytt rundt materialer, sier Hanne Berit Myrvold.

— Hva kan være materialer i leken og hvordan bruker barna dem? Hvordan kan leker være mer enn kommersielt produserte leker? Kan natur- og gjenbruksmaterialer være et alternativ?

— For å undersøke dette valgte vi aksjonsforskning i samarbeid med de pedagogiske lederne for de minste barna under tre år, fortsetter Marianne Thoresen.

— Vi ville blant annet undersøke hvilket barnesyn som ligger bak materialvalg og dets tilgjengelighet, sier Unn-Wenche Joramo. – Hva betyr det at materialer ryddes utenfor barnets rekkevidde i forhold til om alt tilbys barna, og de kan hente det de vil bruke selv?

Myrvold, Myhre, Joramo og Thoresen er fire av 25 fagpersoner fra Institutt for barnehagelærerutdanning som deltar på årets NERA-konferanse.  Konferansen som arrangeres resten av denne uka, samler over 600 deltakere fra over 20 land.

NERA er en viktig konferanse både for stipendiater og forskere, sier instituttleder Mette Tollefsrud (bildet). 

— Konferansen gir en anledning til å legge frem eget forskningsarbeid og få tilbakemeldinger fra nordiske kolleger som kommer forskeren, og ikke minst barnehage- og utdanningsfeltet til gode, sier hun.

Hioa.no

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS