Studentledernes jul:

Bjørn Olav Østeby er parlamentsleder for Studenttinget på Vestlandet. Foto: Privat

Bjørn Olav Østeby: Ensomme studenter er bevegelsens største tap

Studentlederjul. På en høgskole fordelt på fem campus, blir kommunevalget viktig for Studenttinget på Vestlandet.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Olav Østeby er leder for Studenttinget på Vestlandet ved Høgskulen på Vestlandet, i tillegg er han sentralstyremedlem i Norsk studentorganisasjon. Han har vært med i studentbevegelsen fra han ble valgt inn i Studenttinget for snart to år siden.

1. Hva studerer du og hvorfor?

Til vanlig studerer jeg økonomi og administrasjon. Grunnen til det er fordi jeg liker å jobbe med veldig mye av de fagene studiet består av, og spesielt de fagene som har med regnskap og skatt å gjøre.

Fakta

Studentlederjul

Vi har stilt en rekke studentledere fra rundt om i landet de samme spørsmålene.

I løpet av julen kommer vi til å publisere hva det er de har svart.

De har fått beskjed om å fatte seg i korthet, men ettersom de er studentpolitikere, er det ikke alle som har klart det.

  • I dag: Bjørn Olav Østeby, studentleder på HVL.
  • I morgen: Eirik Nicholas Lunde leder av Studentparlamentet ved NLA Høgskolen

Du kan lese alle intervjuene her.

2. Hva er den største studentpolitiske seieren i året som gikk - lokalt?

Den største studentpolitiske seieren i 2018 har for Studenttinget på Vestlandet vært blant annet å få på plass en samarbeidsavtale med høgskolen og enhetsregistrering i Brønnøysundregisteret.

3. Samme nasjonalt?

Av nasjonale saker vil jeg spesielt nevne økningen i kostnadsramme og tilskuddsramme for bygging av studentboliger. Dette var viktig for at studentboligene som bygges også skal være attraktive på boligmarkedet.

4. Hva blir den viktigste saken lokalt hos dere i 2019?

Det største tapet vi har gått på i år er at SK Brann måtte nøye seg med en tredjeplass i Eliteserien.

Bjørn Olav Østeby

Den viktigste saken hos oss i 2019 blir kommune- og fylkestingsvalget. Vår høgskole er fordelt på fem studiesteder i hver sin kommune og flere fylkeskommuner. Lokale forhold har stor betydning for studiehverdagen og vil være en prioritert sak i 2019.

5. Hva bør prioriteres nasjonalt 2019?

Nasjonalt er det flere stortingsmeldinger av betydning for studentbevegelsen som bør prioriteres, deriblant stortingsmeldingen om praksis og stortingsmeldingen om internasjonal studentmobilitet. I tillegg til at studiestøtten må økes og knyttes til 1,5 G.

6. Hva er det største tapet dere har gått på i år?

Det største tapet vi har gått på i år er at SK Brann måtte nøye seg med en tredjeplass i Eliteserien. Og at vi må vente til neste år med å få de endringene vi ønsker oss i studieforskriften. Ellers kunne vi ønsket oss noen kroner mer i budsjettet enn det vi fikk innvilget.

7. Hva er studentbevegelsens største tap i år?

For studentbevegelsens sin del er kanskje det største tapet i år at så mange studenter melder om ensomhet og psykiske symptomplager. Her må det gjøres noe for å snu den negative trenden og for at vi skal se mer positive resultater ved neste helse- og trivselsundersøkelse.

8. Hva ønsker du deg til jul?

Til jul ønsker jeg meg en Logitech MX Master 2S trådløs mus. Kontorene ved HVL har stort sett det vi trenger av utstyr, med unntak av en god mus til å navigere rundt på PC-skjermen. Med dette monsteret av en PC-mus vil jeg være i stand til å jobbe enda mer effektivt i 2019.

Powered by Labrador CMS