TEKSTLIKHET

Borch skriver ny masteroppgave

Sandra Borch (SP) har gått i gang med ny masteroppgave, etter at hun tidligere i år ble fratatt juss-graden på grunn av tekstlikheter i masteroppgaven hennes. 

Sandra Konstance Nygård Borch  på besøk på Universitetsbibioteket i Bergen
Sommer og høst skal for Sandra Borch gå med til oppgaveskriving. Her på besøk på Universitetsbiblioteket i Bergen tidligere.
Publisert Oppdatert

Sandra Borch skal jobbe med ny masteroppgave i sommer, skriver NRK. Som kjent ble den tidligere statsrådens masteroppgave annullert

— Jeg regner med dette er en av få mastere som kommer til å bli lest av veldig mange. Jeg skal være veldig nøye med kildehenvisning, sier Borch til NRK.

Nasjonal sikkerhet og beredskap

Borch har meldt seg opp til å skrive masteroppgave ved UiT Norges arktiske universitet. Det var her hun først leverte oppgaven sin i 2013, og det var i januar i år mistankene om fusk begynte å florere. Kort tid etter gikk Sandra Borch av som forsknings- og høyere utdanningsminister. 

I juli skal Borch jobbe med oppgaven på kontoret, og i høst er hun på Stortinget i ukedagene og jobber med oppgaven i helgene. Målet er å levere i desember og å få oppgaven godkjent i januar.

Borch skal skrive om nasjonal sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser.

Alle henter litt her og der

Da Khrono snakket med Borch i mars sa hun at hun tror alle som skriver master henter litt der og der, men at hun ikke husker hvordan det skjedde. 

— Jeg husker ingen ting, det er helt ærlig. Da jeg ble konfrontert med E24 sine tekstlikheter, var jeg på fylkesbesøk i Østfold, og da sa vi at vi får ta det når vi kommer tilbake til Oslo. Det jeg kom inn i departementet og så tekstlikhetene, brukte jeg vel tre til fem minutter på å bestemme at dette ikke var forenelig med å være forsknings- og høyere utdanningsminister.

— Hvordan tror du dette kan ha skjedd?

— Nei altså, jeg har ingen god forklaring på det. Det er som om jeg skulle spurt deg om en artikkel du skrev for ti år siden om hvor du hentet inspirasjon fra og hvor du hentet teksten fra. Også er jeg jo veldig tydelig på at jeg burde brukt mer tid på masteroppgaven. Jeg skrev bare for å bli ferdig, for å si det sånn. Jeg skrev den samtidig som jeg hadde en rekke andre politiske verv.

Skal jobbe med referanser

Denne gangen skal Borch ta seg bedre tid, sier hun til NRK.

— Det er jo som mange sier, at det å skrive oppgaven er én ting. Men nesten halve tida bruker du på å ha referanser og rette kildehenvisninger. Så det er klart at det er ikke en jobb du kan gjøre siste uka på masteren, det er noe du må starte med allerede ved start, sier Borch.

Powered by Labrador CMS