statsbudsjett

Borch vil gjeninnføre skogbruks­utdanningen her

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch kom med gode nyheter da hun besøkte Nord universitet i Steinkjer onsdag.

Nord universitets InnoCamp i Steinkjer får skogbruksutdanning fra og med neste høst.

Regjeringen vil gjeninnføre skogbruksutdanningen i Steinkjer, og foreslår i statsbudsjettet for 2024 å sette av midler til 20 studieplasser ved Nord universitet.

Det skriver universitetet i en pressemelding.

— Vi er takknemlige

Gladnyheten kom da Sandra Borch (Sp) besøkte Steinkjer onsdag.

Mette Sørensen, dekan ved Fakultet fra biovitenskap og akvakultur, ønsker forslaget varmt velkommen.

— Vi er takknemlige for at regjeringen ønsker å prioritere studieplasser til skogbruksutdanning, og ser fram til å utvikle et studietilbud i samarbeid med de aktørene vi har innenfor skogbruk i regionen, uttaler Sørensen.

Sandra Borch peker på at skogbruket spiller en viktig rolle i det grønne skiftet.

— Det er en næring vi må satse på. I dag er det ingen slike utdanningstilbud nord for Dovre, til tross for viktige og kompetansedrevne skogbruksmiljø i flere deler av landet, sa ministeren i forbindelse med offentliggjøringen av nyheten onsdag.

Anerkjennelse

Prorektor ved Nord universitet, Ketil Eiane, sier at tildelingen av de 20 studieplassene er en anerkjennelse av Nord universitets satsing på grønne fag i Trøndelag.

Satsingen på skogbruk vil falle naturlig inn i vår satsing tidligere på sirkulær bioøkonomi og naturforvaltning, sier Eiane.

Ordfører i Steinkjer, Anne Berit Lein (Sp) er også svært glad for nyheten forsknings- og høyere utdanningsministeren hadde med seg til Steinkjer.

— Sammen med skognæringen i Midt-Norge og Nord-Norge har vi jobbet hardt for å gjenopprette skogbruksutdanning ved Nord universitet, og jeg er svært glad for at vi nå har lykkes med dette, sier Lein.

Powered by Labrador CMS