pikant sak

Boris Johnsons sjefsforsker går av etter elskerinnetrøbbel

Epidemolog Neil Ferguson brøt reglene han selv var med å innføre.

Sjefsforsker Neil Ferguson smiler sannsynligvis ikke like bredt lenger, etter at han nå ser seg nødt til å trekke seg fra regjerings forskningsgruppe som følge av at han har hatt besøk av en gift elskerinne ved minst to tilfeller.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neil Ferguson, forskeren som blant annet har samarbeidet tett med statsminister Boris Johnson under koronapandemien, og som av flere har blitt karakterisert som Johnsons sjefsforsker de siste månedene, trekker seg nå fra den britiske regjeringens forskergruppe.

Det skriver Dagbladet, som igjen har sitert britiske Telegraph.

Kvinnen har mann og barn

Grunnen til at Ferguson nå velger å gå av er at han, til tross for portforbudet som praktiseres i Storbritannia for tiden, skal ha latt en gift kvinne besøke seg ved minst to tilfeller.

Telegraph beskriver kvinnen som Fergusons elskerinne, og legger til at kvinnen vanligvis bor sammen med sin ektemann og deres to barn.

Neil Ferguson har ledet forskergruppen Imperial Collage, som står bak analysen som fikk Storbritannia til å endre strategi fra å la alt være åpent – til å lukke ned landet.

Jeg aksepterer mangelen min på dømmekraft. Jeg har handlet feil, og har derfor trukket meg tilbake fra engasjementet mitt

Neil Ferguson, sjefsforsker og epidemolog

Forskeren, som blant annet har vært ute i media og kritisert Sveriges måte å håndtere pandemien på, beskrives som en av de fremste ekspertene på infeksjonssykdommer som spres blant mennesker og dyr.

Nå må regjeringens forskerteam (SAGE) imidlertid klare seg uten den 51 år gamle epidemiologen.

— Jeg aksepterer mangelen min på dømmekraft. Jeg har handlet feil, og har derfor trukket meg tilbake fra engasjementet mitt i Scientific Advisory Grou for Emergencies (SAGE), uttaler Ferguson selv til Telegraph.

Vil ikke kommentere saken

Han understreker at han har trodd han har vært immun mot koronaviruset, ettersom han tidligere har testet positivt og har isolert seg i to uker etter at han utviklet symptomer.

Fergusons elskerinne har ikke ønsket å kommentere saken.

Over 30.000 briter har nå dødd som følge av covid-19, og tirsdag denne uken passerte landet Italia i antall dødsfall.

Portforbudet i Storbritannia medfører at det er strengt forbudt å forlate hjemmet sitt med mindre det har oppstått en medisinsk nødsituasjon eller dersom man skal utføre daglig fysisk aktivitet, mathandling eller enkelte former for viktig arbeid.

— Jeg beklager dypt handlingene mine som undergraver viktigheten av det å praktisere sosial distansering, sier Ferguson.

Powered by Labrador CMS