Psykologistudentene ved NTNU møtte universitetsstyret med bannere og løpesedler onsdag.

NTNU-styret møtt av demonstranter

Klinikk-krangel. Studenter fra profesjonsstudiet i psykologi møtte opp på onsdagens styremøte på NTNU for å si sin mening om en eventuell flytting av internklinikkene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTNU holdt styremøte på et av Trondheims hoteller onsdag. Rundt 80 studenter fra profesjonsstudiet i psykologi hadde møtt opp utenfor for å vise sin motstand mot at ansvaret for de interne psykologklinikkene eventuelt overflyttes fra NTNU til spesialisthelsetjenesten på sikt.

Saken om internklinikkene i psykologi sto ikke på dagsorden til styremøtet, men studentene benyttet likevel anledningen.

Vil bevare ansvaret

— Vi håper styremedlemmene ser hvor viktig denne saken er for oss. Vi ønsker å bevare ansvaret for vår egen psykologiopplæring, sier Ida Maria Brennhaugen, instituttillitsvalgt for profesjonsstudentene i psykologi.

— Rektor Bovim bør aldri fremme forslag om overføring av ansvaret til St Olavs hospital. Det er oss det rammer, så nå håper vi på å bli lyttet til, sier Brennhaugen.

— Vi vil at de som er spesialister på vårt felt skal ha ansvar for å utforme vår utdanning, sier hun.

Tillitsvalgt for psykologistudentene på NTNU: Ida Maria Brennhaugen

Khrono omtalte nettopp saken om at utredningen om psykologklinikkenes tilhørighet var satt på vent på NTNU. Motstanden ved instituttet mot å flytte ansvaret for de interne klinikkene til spesialishelsetjenesten i Helse Midt-Norge er stor.

Saken skal opp i styret

Rektor Bovim, som selv er medisiner og tidligere direktør både ved St. Olavs hospital og Helse Midt-Norge har tidligere sagt til Khrono at han mener at universitetene av prinsipp ikke skal drive helsetjenester.

Bovim ønsker ikke å spekulere i hva den endelige konklusjonen rundt drift av NTNUs psykologklinikker blir.

— Jeg kommer ikke til å beslutte overføring av klinikkene før saken eventuelt er behandlet i universitetsstyret, sa Bovim til Khrono tidligere denne uka. Onsdag ble styret gjort oppmerksom på protestene.

Faglig autonomi

Studentene delte ut løpesedler der de blant annet argumenterte for studentmedvirkning og faglig autonomi:

«Dagens internklinikk er tilpassa studentane sine ynskje og behov etter tilbakemeldingar instituttet har fått. Samstundes skårar NTNU lågt på studentmedverknad på Studiebarometeret. No er det på tide å høyre på kva studentane vil: Behald internklinikkane på NTNU!»

Videre heter det om faglig autonomi:

«Universitetet skal ha fagleg autonomi til å utforme utdanninga slik at ho vert best mogleg. NTNU og fagfolka ved IPS vil miste kontrollen over utdanninga vår ved ei overføring av terapiopplæringa til spesialisthelsetenesta. Psykologi er ikkje psykiatri; me vil at dei som er spesialistar på vårt felt skal ha ansvar for å utforme vår utdanning.»

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS