Khrono har vokst til å ikke bli en helt ubetydelig toåring. Foto: r.nial.bradshaw

Khrono fyller to år!

Her får du de 10 mest leste, og godt diskuterte, Khrono-sakene gjennom tidene. Forhåpentligvis til glede for både nye og gamle lesere.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enten du er ny eller gammel leser, er vi i Khrono glade for å ha deg med. I løpet av de siste to årene har avisen vokst, og i mars satte vi månedsrekord med nesten 160.000 sidevisninger på bare en måned. Til sammen på de siste to årene har vi hatt 1,7 millioner sidevisninger. 

Les også:Se hva som ble mest lest på Khrono 2014

Til ettårsdagen fikk vi bursdagskronikk fra rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Kari Toverud Jensen. Da skrev hun blant annet at som ettåringer flest, har Khrono satt tydelige spor. 

— Khrono har vist seg å bli et viktig bidrag som formidlingskanal av HiOA-relatert nyhets- og debattstoff, skrev rektor for nøyaktig ett år siden. 

Siden starten har nyhetsavisen for alle som er opptatt av hva som skjer i høyere utdanning også hentet hjem flere priser. 

Les også: Khrono vant årets Fagpressepris 2014

Khrono var i utgangspunktet et prøveprosjekt på to år. Etter en ekstern evaluering av medieforskere ved Høgskulen i Volda, vedtok styret ved HiOA før jul at avisen skulle bli permanent.

Toårsdagen i dag har Khronostyret og redaksjonen brukt til å legge ny strategi for avisen.  

Og særlig fornøyd var redaktøren en dag i januar 2014 da saken om feige akademikere overtok topplassen etter «Sexdans og fri flyt av alkohol». 

Les også redaktørens kommentar: Fugelli er bedre enn sex i Khrono.  

Her er noen av Khronos mest diskuterte saker: 

1: Svært ulik publisering blant rektorfavorittene ved HiOA

2: Synes det er på høy tid å knuse noen myter

3: Høgskolen bryter loven når du får for sent svar på eksamen

4: Ny jobb til Gule i front for dannelsen på HiOA

5: Tellekanter dårlig tilpasset profesjonsfag

6: Karaktersetting og varslersaken

7: Sexdans og fri flyt av alkohol for jentene på fadderfest

8: Barnevernsansatte beskyldes for å mobbe leder

9: HiOA hyrer inn pr-konsulenter

10: Foreslår enhetlig ledelse på HiOA

Her er Khronos mest leste saker siste to år:

1. Per Fugelli om mot: Norge har blitt et feigt land. Per Fugelli holdt et foredrag om mot, hvor blant annet akademia og studentene fikk gjennomgå for feigheten sin. Se hele foredraget her. 

2. Superhelt møtte veggen i studentenes tjeneste. Nåværende leder av Studentparlamentet på HiOA, Tord Øverland, snakker om hvordan det er å være engasjert student, som plutselig møter veggen. 

3. Stryker med vilje på eksamen. Saken om at flere studenter stryker på eksamen med vilje for å få bedre tid til å lese, kan ha rystet mang en professor . 

4. NTNU er best av de norske. På den internasjonale rankingen U-multirank gjorde NTNU det best av de norske. Se hvordan det gikk med HiOA her. 

5. Debatt: Jeg hater HiOA Lacrosse. Anders Skoug med et rystende budskap for mange. HiOA Lacrosse er tross alt en av høgskolens best fungerende studentforeninger. Her kan du lese hva han egentlig mente. 

6. Synes det er urimelig at de må starte på nytt. Ferdigutdanna sykepleiere fra Filippinene må ta utdanningen sin på nytt i Norge. 

7. Curt Rice ny rektor på HiOA. Det var tydeligvis mange som ville lese om den nye sjefen. 

8. Sexdans og fri flyt av alkohol for jentene på fadderfest. Dette var Khronos første sak som skapte ramaskrik, særlig blant studentene og de fadderansvarlige på fakultet for Teknologi, kunst og design (TKD). 

9. — Ikke farlig å være åpen om at man sliter. Datastudent Einar Beck Olsen snakket ut om sine psykiske problemer i Khrono, en sak som var viktig for mange. 

10. Lahlums ti eksamensbud. Eksamensstressa allerede? Frykt ikke. Hans Olav Lahlum, sjakkekspert og sensor, kommer med sine beste tips. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS