Eiendomsdirektør Mariann Hole har store forventninger til arkitektfirmaene som har vunnet HiOAs anbudskonkurranse om campus-utvikling. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Dark-konsulenter skal utvikle campus

Høgskolen har nå valgt konsulenter som skal foreslå forbedringer av campus, og et mulig studiested Lillestrøm står også på bestillingslista.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dark arkitekter, Zinc interiørarkitekter og Ross Konsept er innstilt som nummer én til strategisk campus-utvikling for HiOA.

De har blant annet erfaring fra konseptutvikling og prosjekter i utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo, Campus Kristiania, Samisk Vitenskapssenter og Diakonhjemmets bibliotek og læringssenter.

15 konkrete forslag til sommeren

I første fase er det forventet en rapport med 10-15 konkrete forslag som arkitektene skal levere inn senest 15.juni. Fase 1 har en kostnadsramme på 500.000 kroner, men det kan bli aktuelt å bruke arkitektene som konsulenter videre i kontraktsperioden også.

Forslagene de kommer med skal være alt fra mindre og enkle justeringer til tiltak for opptil 10 millioner kroner. For 2014 er det satt av fire millioner kroner til gjennomføring av tiltak for strategiutvikling av campus både i Oslo, Kjeller og Sandvika. 

Det er eiendomsavdelingen med direktør Mariann Hole som er oppdragsgiver og prosjekteier for strategisk campus-utvikling. Hole er svært fornøyd med å ha fått valgt samarbeidspartnere.

Så fort klagefristen i anbudsrunden er over, vil kontrakt signeres, og de kan gå igang med prosjektering og forslag til tiltak både i Forskningsrådets gamle lokaler i Stensberggata og etterhvert i Riksrevisjonens bygg som høgskolen skal overta i Pilestredet 42 i 2016 også (se faktaramme).

Studiested Lillestrøm

Også et opplegg for et potensielt studiested Lillestrøm ligger inne i oppdraget. 

— Lillestrøm befinner seg ennå på et tidlig stadium og det er tidkrevende vurderinger som ligger bak et eventuelt nybygg på Lillestrøm, sier eiendomsdirektør Mariann Hole. Hun og ass.dir Torbjørn Eeg Larsen hadde nylig planlagt møte med Skedsmos ordfører for å diskutere dette nærmere. 

— Ordføreren ble forhindret, men vi møtte to av utviklerne og jeg må si at det er mye spennende på gang i Lillestrøm, sier Hole. Hun mener at byen tenker litt som Drammen har gjort de siste årene. De har nå flere kvartaler ute for utvikling. 

— Den ene utvikleren mente at det kunne gå raskt med utbygging for høgskolen og mente at mye kunne la seg gjøre i løpet av to år, men min erfaring er vel at sånt kommer til å ta mer tid, sier Hole. 

Positivt høgskolestyre

Høgskolestyret ved HiOA var i sitt siste møte veldig positive til eventuelle planer om å flytte campus Kjeller til Lillestrøm. Assisterende direktør Torbjørn Eeg Larsen sa i styremøtet at planene måtte sees i et tiårs perspektiv, da kontrakten med Kjeller ikke går ut før i 2023. 

— Men en annen mulighet er at vi kan starte med noe på Lillestrøm, mens vi ennå holder til på Kjeller. Slik kan vi få et brohode inn, sa han.  

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS