Leder Andreas Slørdahl fikk et klart flertall i ryggen for å se videre på en mulig flytting ut av studentersamfunnet i Oslo ut av Chateau Neuf og inn i alternative lokaler i sentrum. Avgjørelsen skal falle i november. Foto: Øyvind Aukrust

Ja til mulig flytting fra Chateau Neuf i Oslo

På ekstraordinær generalforsamling i det Norske Studentersamfund (DNS) i Oslo tirsdag kveld ble det solid flertall for å se videre på mulige alternative lokaler.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drøye hundre mennesker hadde møtt opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i Det Norske Studentersamfundet (DNS) tirsdag kveld. De skulle bestemme om DNS skal gå videre med å vurdere flytting til området på Tullinløkka. Den endelige flyttesaken skal behandles på ordinær generalforsamling i DNS i november. 

Et klart flertall, 68 for, 27 mot og 9 avholdende, sa ja til å vise interesse for å vurdere alternativer på Tullinløkka framfor Chateau Neuf som oslostudentenes storstue.

Les også: Should we stay, or should we go?

Lettet leder

Leder for DNS, Andreas Slørdahl, var glad for vedtaket han fikk i ryggen tirsdag kveld.

— St. Olavs gate er en god mulighet som vi ikke bør la gå fra oss, samtidig er ikke dette et vedtak om flytting, sier Slørdahl (bildet over) til Khrono og legger til:

— Den viktige debatten skal skje november, men jeg håper at dette er et tegn på hvordan det vil gå videre. Jeg er glad for at studentersamfunnet ikke er villig til å gå prematurt ut av en prosess.

Flytterapport lar vente på seg

Rapporten til flytteutvalget hadde medlemmene i DNS enda ikke sett snurten av. 

Kvelden begynte med at leder i DNS Andreas Slørdahl måtte unnskylde misforståelser og oppklare hva det skulle stemmes over.

Det var altså ikke hvorvidt DNS skal flytte, men om de skulle vise interesse i å flytte til Tullinløkka som skulle bestemmes.

Les også: Planer om nytt studenthus

Styrets innstilling

Styrets innstilling var at: «Det Norske Studentersamfund er interessert i å flytte til Tullinløkka, forutsatt at det finnes egnede lokaler til organisasjonens kulturhusdrift».

Da det blitt gjort klart at det var snakk om å vise interesse for å flytte til St. Olavs gate, kom diskusjonen om dette var en snikinnføring av flyttingen. Mens enkelte mente at et ja til dette betydde en snøball som ville bli vanskelig å stoppe, mente andre at man måtte ha tillit til hovedstyre og at dette kun handlet om å få være en del av prosessen.

Bekymret for signaler

Motstanderne uttrykte nok en gang bekymring angående hvilke signaler det ville sende dagens samarbeidspartnere om de fortsatte dialogen om St. Olavs gate.

(Kø for å stemme)

Det endelige vedtaket om en eventuell flytting av DNS ut av Chateau Neuf blir besluttet på generalforsamlingen i november.

Økonomiske årsaker

Leder av DNS, Andreas Slørdahl, har tidligere forklart til Khrono er det mange ulike årsaker til at ledelsen i DNS nå vurderer flytting av all aktivitet til et bygg nærmere sentrum.

— Vi har problemer med den økonomiske driften på Chateau Neuf, men viktigere enn dette er at vi nå tenker en løsning som dekker behovene til framtidens studenter.

(Foto: Hans A. Rosbach/Wikipedia)

Han påpeker at Studentersamfundet har holdt til i Chateau Neuf i drøyt 40 år. Før det både leide man seg inn i lokaler i sentrum og disponerte eget bygg i sentrum i Oslo. 

— Studentersamfundet har historisk sett flyttet på seg, og vi tror tiden kan være inne for å foreta en ny flytting, sier Slørdahl.

Spennende samarbeid

Også Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har vist interesse for et eventuelt nytt studenthus i Oslo og et mulig samarbeid med Universitet i Oslo (UiO).

Slørdahl har trukket fram  at styret for UiO har et vedtak som innebærer at de vil støtte samfunnet hvis eller når de ønsker å flytte ut av Chateau Neuf.

På et spørsmål om hvor raskt det kan være snakk om flytting svarte Slørdahl til Khrono i september i år: 

— Jeg tror ikke vi eventuelt er på plass i et nytt bygg før om en 5-10 år, svarer Slørdahl.

Bildeserien under viser befaring i september i mulige nye lokaler for oslostudentene:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS