Christina Eide bekrefter fredag for Khrono at hun stiller som fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon. Foto: UiO

Ny kandidat til NSO-ledelsen

NSO-valg. Christina Eide bekrefter at hun stiller som fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon. Det mangler fortsatt kandidater til ytterligere to verv.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interresseorganiasjon som jobber for en bedring av studentenes rettigheter.

NSO ble til da Norsk studentunion (NSU) og Studentenes landsforbund (Stl) slo seg sammen i 2010.

Helgen 4. - 7. april avholder organisasjonen landsmøte i Tønsberg.

På landsmøtet skal de blant annet velge ny ledelse av organisasjonen.

Fristen for å bli vurdert av valgkomiteen er 9. mars.

(Saken har blitt oppdatert med kommentarer fra Eide)

Norsk studentorganisasjon (NSO) avholder landsmøte 4.-7. april. Fristen for å bli vurdert av valgkomiteen i Norsk studentorganisasjon (NSO) er lørdag 9. mars. Arbeidsutvalget sitter på heltid og består av seks utvalgte studenter.

Geologi-student ved Universitetet i Oslo (UiO), Christina Eide, bekrefter til Khrono fredag at hun stiller til arbeidsutvalget i NSO som fag- og forskningspolitisk ansvarlig.

— Jeg har hatt et brennende engasjement for studentpolitikk veldig lenge. Nå ønsker jeg nye utfordringer og vil jobbe på nasjonalt nivå. Det virker spennende å jobbe direkte med kildene og relevante aktører, sier Eide til Khrono.

22-åringen har blant annet vært aktiv i Norges speiderforbund, og satt i sentralstyret deres i perioden 2016-2018. Hun har vært studentparlamentsrepresentant i to perioder og har sittet tre år i sitt lokale fagutvalg. Ett og et halvt år av disse som leder.

Fakta

NSO-kandidater 2019

Leder: Fam Karine Heer Aas

Leder: Maya Sol Sørgaard

Leder: Truls-Einar Johnsen

Leder: Marte Øien

Leder: Susann Andora Biseth-Michelsen

Nestleder: Vilde Henningsgård

Nestleder: Fatema Al-Musawi

Nestleder: Felipe Fawcett Garcia

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Christina Eide

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig:
Arild Johannessen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig:
Julie Iversen

Velferds- og likestillingsansvarlig:
Ragnhild Karlsen Dalslåen

Internasjonalt ansvarlig: Khrono erfarer at det i hvert fall er en kandidat til dette vervet.

— Jeg har alltid vær engasjert i det meste og drevet med organisasjonsarbeid hele livet, sier hun.

Eide opplyser også om at hun har også sittet i studentutvalget på Matematisk naturvitenskaplig fakultet på UiO og gjennom disse vervene representert studentene i instituttstyret og i fakultetsstyret som vara.

— Hvorfor dette vervet?

— Jeg er svært opptatt av fagpolitikk. Jeg elsker å se at studenter får lære nye ting og bidra i relevante forskningsprosjekter. Da jeg skrev bacheloroppgave hadde vi en fin løsning, hvor vi karlta i felt og lærte mye om forskningsmetode. Slike erfaringer vil jeg gjerne ta med meg videre, sier hun.

— Det er også spennende å se hvordan man kan jobbe med kvalitet, nå som vi begynner å se virkningene av fusjonene, sier hun.

Eide håper forskningspolitisk plattform i NSO vil bli revidert på landsmøtet i 2020, og er spent på resultatene av revideringen av Universitets- og høyskoleloven. Hun sier også at hun har flere ideer på hvordan man kan gjøre at medlemslagene føler seg mer tilknyttet NSO nasjonalt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS