Direkte fra styremøtet

Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir på årets siste møte bedt om å godkjenne bruk av 88 millioner kroner de neste tre årene til universitetssatsing. Møtet starter kl.12.00 og Khrono dekker direkte.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Dagsorden med lenker til sakspapirer for møtet finner du under boksen med direkterapportering).

I forslaget til langtidsbudsjett er det satt av 88 millioner kroner til universitetssatsingen de neste tre årene. Størstedelen av pengene skal gå til å styrke doktorgradsutdanningene, som er det området HiOA sliter mest på i forhold til kravene for å bli universitet.

For få doktorgrader

Tall fra langtidsbudsjettet viser at det slett ikke går rette veien når det gjelder å få nok doktorgradsstudenter fram til disputas. HiOAs mål for 2015 var at 17 skulle disputere i år, så ble prognosen nedjustert til 12, og ifølge sakspapirene til møtet 15. desember er det bare 8 som faktisk får disputert på HiOA i år.

I tillegg er det 21 av HiOAs folk som disputerer på andre institusjoner, men det er bare såvidt over halvparten av målsetningen, som var på 41 disputaser.

Større kostnader enn inntekter

Kostnadene er større enn inntektene for Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), og slik vil det være fram til 2018, ifølge forslaget til langtidsbudsjett for 2016-2018.

Les også: Legger planer for budsjett i minus fram til 2018

Grunnen til at HiOA kan budsjettere med høyere kostnader enn inntekter er at høgskolen har ubrukte midler fra tidligere år, som ved inngangen til 2015 utgjorde 190,4 millioner kroner. Den siste tertialrapporten viste at avsetningen av ubrukte midler per 1. september hadde økt til 200 millioner kroner.

Vil bruke sparepenger

Nå vil rektor Curt Rice gi pengene ben å gå på. Han foreslår overfor høgskolestyret å spise av de ubrukte midlene, blant annet for å finansiere tiltak som kan bidra til at HiOA får gjennom sin søknad om å bli universitet.

Styret vil også bli informert om at HiOA sende inn søknad om en sertifisering som vil gi høgskolen anledning til å bruke betegnelsen «HR Excellence in Research», samt den siste utviklingen i overtakelsen av forskingsinstituttene NIBR og SIFO

Khrono rapporterer fra budsjettmøtet direkte når det starter 12.00:

Live Blog Høgskolestyremøte HiOA 15. desember 2015

Dagsorden 15. desember

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS