Asbjørn Seim, avdelingssjef i Kommunal og moderniseringsdepartementet, er ansatt som ny direktør for digitalisering og infrastruktur på Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Sonja Balci, HiOA

Nå er toppledelsen i boks

Det tok et år, men omsider er ledergruppa til rektor Curt Rice komplett. Styret har ansatt den nye digitaliseringsdirektøren på HiOA. Og direktør Tore Hansen gjør comeback rett før han skulle slutte.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Foto: Sonja Balci/HiOA)

Asbjørn Seim (bildet over) er den nye direktøren for digitalisering og infrastruktur ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Tirsdag ansatte høgskolestyret Seim, som en av to toppdirektører ved høgskolen. Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Der har han blant annet hatt det faglige ansvaret for tiltakene i regjeringens agenda for modernisering av offentlig sektor, med digitalisering som viktig virkemiddel, heter det i en melding på HiOAs intranettsider.

Ikke offentlig søker

Vi må være åpne for at etablerte måter å gjøre ting på vil endres. Det som var riktig før er ikke lenger et alternativ.

Asbjørn Seim

Den endelige lista talte 39 søkere på stillingen som digitaliseringsdirektør, men Seims navn var ikke blant de åpne og offentlige søkerne. Stillingen var lyst ut for andre gang. Under første utlysning var det 22 søkere. 

— Min tilnærming er at digitalisering er virksomhetsutvikling. For å digitalisere, må virksomheten legge til rette for det og utløse gode krefter. Disse kreftene må vi la få spillerom, sier Asbjørn Seim, ifølge internmeldingen på høgskolen.

— Vi må være åpne for at etablerte måter å gjøre ting på vil endres. Det som var riktig før er ikke lenger et alternativ, sier han.

Seim har tidligere jobbet med store digitaliseringsprosjekter som bl.a. innføring av elektroniske resepter (eReseptprogrammet). Han har også ledet eHelseavdelingen i Helsedirektoratet, heter det i meldingen. 

Seim er statsviter (Cand. polit.) med fordypning i administrasjons- og organisasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen, og har også en mastergrad i helseadministrasjon fra Universitetet i Oslo.

HiOA mot nye høyder

Asbjørn Seim er den siste av de to toppdirektørene ved høgskolen som skal sitte i rektor Curt Rice’ ledergruppe og rapportere direkte til toppsjefen.

— Vi får inn en direktør med tung erfaring fra offentlig sektor, som er vant til å ha ansvar for store prosjekter. Jeg er overbevist om at han kommer til å løfte HiOA til nye høyder i digitaliseringsarbeidet, som vil gi oss konkurransefortrinn på sikt, sier Rice i meldingen på internsidene til høgskolen.

Direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim, er sidestilt med direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, Tone Sandahl, som ble ansatt i februar. Hun er fortsatt sykemeldt med en alvorlig kreftdiagnose og har ikke startet i stillingen ennå.  

Les også: «Det har vært en vanskelig start, med en dramatisk diagnose».

Hansen snudde i døra

Rektor Curt Rice informerte dermed på tampen av tirsdagens styremøte om at han var glad for at Tore Hansen, hadde takket ja til å fortsette som fungerende organisasjons- og virksomhetsdirektør til Sandahl er på plass. 

Hansen sa opp stillingen sin ved HiOA i februar etter at han hadde fått jobb som daglig leder i Norske kommunerevisorers forbund, og skulle tiltre der 1.august. 

Les også: Info-toppene slutter på HiOA

Men nå har altså Hansen ombestemt seg og trukket oppsigelsen sin. Han snudde i døra på vei ut og gjorde comeback rett før han skulle slutte.

Det siste halve året har Hansen hatt tre lederhatter ved HiOA; fungerende direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon, fungerende direktør for organisasjon og virksomhetsstyring og jobben som han opprinnelig var ansatt i: seksjonssjef, også kalt kommunikasjonssjef.

Fra og med høsten skal han imidlertid kun fungere som organisasjons- og virksomhetsdirektør. Ingvild Straume skal fungere som kommunikasjonssjef for samfunnskontakt, inntil den nye kommunikasjonsdirektøren, Sverre Molandsveen, eventuelt bestemmer seg for å lyse ut stillingen. 

Det er ingen hemmelighet at Curt Rice gjerne ville beholde Tore Hansen, Rice bekreftet i et intervju tidligere i vår at han hadde oppfordret Hansen til å søke stillingen som kommunikasjonsdirektør, men det gjorde han ikke. 

Både Hansen og Rice sa til Khrono etter tirsdagens styremøte at det ikke er avklart hva slags stilling Hansens skal ha når Tone Sandahl er frisk og tiltrer jobben. 

— Men Tore Hansen er ansatt ved Høgskolen i Oslo og Akershus, det er avklart, sa Rice. 

Ledelsen til Sommarøy

Det var en lettet og glad rektor Curt Rice som informerte høgskolestyret om at ledergruppa hans nå var i boks, og at han skulle ha med alle til ledersamling på Sommarøy utenfor Tromsø den siste uka i juni. Der skal de blant annet begynne å utforme høgskolens nye strategi for et universitet. 

Her er den nye toppledelsen 

Ledergruppa ved HiOA består da av 7 menn og 4 kvinner. Rice har selv rekruttert 9 av dem. Senterleder i Senter for velferds- og arbeidslivsforskning går i prinsippet på rundgang mellom de fire instituttdirektørene. Kåre Hagen innehar lederjobben ut 2017. 

Rektor Curt Rice, prorektor utdanning Nina Waaler, prorektor forskning Morten Irgens, direktør for organisasjon- og virksomhetsdirektør Tone Sandahl, direktør for digitalisering og infrastruktur Asbjørn Seim, lærerdekan Knut Patrick Hanevik, dekan på Fakultet for samfunnsfag, Ann-Helén Bay, dekan på Fakultet for helsfag, Gro Jamtvedt og dekan for Fakultet for teknologi, kunst og design, Egil Trømborg. Kåre Hagen, leder i Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) og leder ved Senter for profesjonsstudier, Oddgeir Osland er også en del av rektors utvidede ledergruppe.

Se også: Organisasjonskart HiOA

Neste nivå

På neste administrative nivå er det også tre nye påtroppende direktører som begynner i høst: økonomidirektør Line Haugen,  kommunikasjonsdirektør Sverre Molandsveen, og en ny forskningsdirektør som ennå ikke er ansatt (stillingsutlysningen gikk ut i mai).

Fra tidligere er det eiendomsdirektør Mariann Hole, IT-direktør Tommy Due-Løvaas, studiedirektør Marianne Brattland, HR-direktør Geir Haugstveit og direktør for læringssenter og bibliotek, Lars Egeland. 

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS