uit

Dag Rune Olsens strategiske rådgiver er ansatt

UiT Norges arktiske universitet har fått ny strategisk rådgiver, som skal sitte i rektors stab.

Ny rådgiver for Dag Rune Olsen, Geir Bakkevoll.
Publisert Oppdatert

Geir Bakkevoll (45) ansettes som strategisk rådgiver i rektors stab, med virkning fra 1. desember 2022, skriver UiT på sine nettsider.

Fakta

Rådgiver for UiT-rektor

  • Geir Bakkevoll (45) ansettes som strategisk rådgiver i rektors stab ved UiT Norges arktsike universitet, med virkning fra 1. desember 2022.
  • Bakkevoll har mastergrad i språk (nordisk) fra UiT (2017-2019) og er høgskolekandidat i journalistikk fra Høgskolen i Bodø (2002-2004).

— Bringer med seg nyttig kompetanse

— Vi er svært glade for å få Geir Bakkevoll med på laget. Han vil bringe med seg nyttig kompetanse om strategisk arbeid, ikke minst inn mot politikk og samfunnsliv, som jeg mener vil bli viktig for utviklingen av UiT, sier rektor Dag Rune Olsen.

Som strategisk rådgiver skal Bakkevoll arbeide tett med universitetsledelsen for å styrke universitetets posisjon nasjonalt, i Arktis og nordområdene.

Bakkevoll kommer fra stilling som kommunikasjonssjef i Reno-Vest IKS på Sortland. Han har lang erfaring innen kommunikasjon både fra offentlig og privat virksomhet.

Skal jobbe tett på nærings- og samfunnsliv

Han skal bistå universitetsledelsen med strategisk rådgivning, utforme budskap som formidles i taler, presentasjoner og kronikker og videreutvikle universitetsledelsens strategiske nettverk og posisjon. Kontorstedet blir Tromsø.

– For en som er opptatt av utviklinga i Nord-Norge og nordområdene, er dette en veldig spennende jobb. UiT er en samfunnsaktør med stor betydning for landsdelen, og visjonen om å være ei drivkraft i nord treffer meg rett i hjertet. Jeg ser fram til å bli med når UiT i tråd med den nye strategien skal jobbe tett på landsdelens nærings- og samfunnsliv for å løse de store samfunnsutfordringene vi står overfor, sier Bakkevoll, ifølge pressemeldingen.

Ble debatt i forrige runde

Stillingen som rådgiver ble først utlyst i 2021. Da var blant annet Roger Ingebrigtsen søker.

Forskerforbundet stilte spørsmål ved at man ikke krevde høyere utdanning av søkerne. Saken endte med at Ingebrigtsen trakk seg, men han bedyret at det ikke hadde noe med kompetansedebatten å gjøre.

«Gjennom de siste ukene har jeg blitt invitert inn i noen nordnorske prosesser som engasjerer meg og som har i seg store muligheter», skrev Roger Ingebrigtsen på sin facebookside.

— Disse to prosjektene kan vanskelig kombineres med ansettelse på UiT. Det er så enkelt som det, skrev Ingebrigtsen i sms til Khrono.

Fra sommeren 2020 var den samme Ingebrigtsen ansatt som rådgiver for daværende rektor Anne Husebekk i ett år.

Powered by Labrador CMS