rektorvalg

Degerman valgt til rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo

Fungerende rektor Markus Degerman er valgt til ny rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han var eneste kandidat.

Markus Degerman og Heidi Marian Haraldsen er valgt som rektorat ved Kunsthøgskolen i Oslo for to år.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Degerman blir rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo i to år fra 1. august i år, og Heidi Marian Haraldsen blir ny prorektor.

Rektorteamet var det eneste som stilte og de fikk ja fra 79 prosent av ansatte og studenter som avla stemme.

21 prosent stemte nei. Valgdeltakelsen var på 49,13 prosent og av de 396 avlagte stemmene var 52 blanke og 9 ble avvist.

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

Overtok etter Wrange

Markus Degerman er for tiden fungerende rektor på KHiO, etter at tidligere rektor Måns Wrange trakk seg fra jobben midtveis i sin periode. Nytt rektorvalg ble lyst for resten av perioden og valgresultatet ble klart fredag.

Degerman er i tillegg dekan ved avdeling kunst og handverk, der han startet i oktober 2019 i en åresmålsstilling for fire år. Han har bakgrunn fra visuell kunst og arkitektur og var professor og instituttleder for Kunstakademiet ved UiT Norges arktiske universitet før han kom til KHiO.

Nyvalgt prorektor Heidi Marian Haraldsen er førsteamanuensis i pedagogikk og studieprogramansvarleg for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i dans og teater.

Hun gjennomførte en doktorgrad om talentutvikling i utøvende kunst og idrett ved Norges idrettshøgskole 2015-2019, der hun forsket på hvilken betydning individuelle og kontekstuelle faktorer har for utøveres motivasjon, prestasjon og psykiske helse.

Haraldsen stilte sammen med daværende rektor Jørn Mortensen ved rektorvalget i 2019, men de tapte for Måns Wrange og hans prorektor Anne-Linn Akselsen.

Powered by Labrador CMS