styremøte

Dekan om mulig sammen­slåing: — Vi opplever at mange av våre innspill er tatt inn

Prosessen rundt et mulig tvangsekteskap mellom det odontologiske og det medisinske fakultet fortsetter, men med en ny ordlyd. 

Det odontologiske fakultet er det eneste av sitt slag i Norge. I Tromsø og Bergen er odontologi en del av henholdsvis Det helsevitenskapelige fakultet og Det medisinske fakultet.
Publisert

Det kom overraskende på dekan Tiril Willumsen da Arne Benjaminsen, universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo (UiO), sendte en e-post til de ansatte ved Det odontologiske fakultet (OD) i slutten av april. 

Budskapet i e-posten var at universitetsledelsen ønsket å vurdere en sammenslåing av OD og Det medisinske fakultet. 

— Beskjeden kom plutselig og uten forvarsel. Vi savner en begrunnelse for hvorfor det skal skje og hvorfor det haster sånn, sa Willumsen til Khrono i juni.

OD-ledelsen var i vår tydelig på at de ønsket å skrinlegge hele prosessen.

Tirsdag skal saken opp i universitetsstyret, etter at det har blitt gjennomført risikovurderinger ved begge fakultetene denne høsten. Et mandat er klart, og det er enkelte endringer som gleder OD-ledelsen. Det skriver Uniforum

Byttet ut ord

— Vi opplever at mange av våre innspill er tatt inn, sier Willumsen til Uniforum.

Hun opplever at flere av innspillene OD-ledelsen har kommet med til utredningsmandatet, har blitt hørt. 

Blant annet har ordlyden i mandatet åpnet mer for negative konsekvenser av en sammenslåing. 

Når arbeidsgruppa skal levere sin rapport i starten av juni 2024, skal den ikke lenger bare legge fram om en felles organisering har faglig merverdi for forskning, utdanning og innovasjon. Rapporten skal også vise om det finnes ulemper. 

— Vi mener at både fordeler, ulemper og risikoer for hvert av fakultetene må være viktige deler av evalueringen, sier dekanen til Uniforum.

I utkastet til nytt mandatet er også ordet «sammenslåing» byttet ut med «felles organisering». 

Dekan ved Det odontologiske fakultet Tiril Willumsen uttalte i sommer at hun frykter for arbeidsmiljøet ved en sammenslåing av hennes fakultet og Det medisinske fakultet.

Flere saker

UiOs innspill til statsbudsjettet for 2025 skal vedtas på styremøtet tirsdag. Det samme skal virksomhetsrapporten for andre tertial gjøres. 

Styret skal også informeres om UiOs forslag til statsbudsjett for 2024 og få fremlagt en halvårsrapport fra internrevisjonen. 

Det vil også være tid til orienteringer fra universitetsdirektøren. 

Møtet strømmes fra kl. 10.00.

Powered by Labrador CMS