Knut Patrick Hanevik ved lærerutdanningen er den eneste dekanen ved HiOA som ønsker å fortsette i jobben sin i fire nye år. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Bare én dekan vil fortsette i jobben

Dekan Knut Patrick Hanevik har søkt jobben sin på nytt og er dermed den eneste av høgskolens fire dekaner som ønsker fire nye år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er seks søkere til stillingen som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). En av dem er Knut Patrick Hanevik (64). Han har allerede vært dekan ved lærerutdanningen i åtte år.

Til dekanjobben på Fakultet for helsefag er det fem søkere, men dagens dekan, Nina Waaler, er ikke en av dem. Hun er derimot en av søkerne til rektorjobben ved høgskolen, der tilsetting skal skje i høgskolestyret 24. mars. En som derimot har søkt dekanjobben er instituttleder Dag Karterud (58) ved fakultetets største institutt - Institutt for sykepleie (bildet under).

Søker uten doktorgrad

Knut Patrick Hanevik har vært dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier i fire år, og før fusjonen i 2011 var han dekan ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Oslo. Tidligere var han dekan ved Fakultet for lærerutdanning på Høgskolen i Telemark, og før dette hadde han en stilling tilsvarende fakultetsdirektør samme sted.

Hanevik selv legger vekt på at han også har vært leder i Nasjonalt råd for lærerutdanning i seks år.

— Det er noe jeg mener er en viktig kvalifikasjon for jobben som dekan på landets største lærerutdanning, sier han.

Hanevik har ikke doktorgrad, men på møtet i februar lempet høgskolestyret på sitt absolutte krav om at høgskolens dekaner må ha doktorgrad. Styret vedtok da med 7 mot 4 stemmer at dekanene «fortrinnsvis» skal ha doktorgrad eller tilsvarende.

Det betyr at Hanevik likevel er kvalifisert for jobben som han har hatt i åtte år.

Les også: Høgskolestyret firer på doktorgradskrav

Fem på helsefag

I tillegg til Dag Karterud er det fire søkere til toppjobben på Fakultet for helsefag. Forsker og sosiolog Heidi Kvalvaag (55) ved avdeling for samfunnsmedisin ved Medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo er en av dem. Det er også professor Marianne Hedlund (57) ved sykepleieutdanningen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

En annen av søkerne, Erik Eiknersson Eichner (45) er studieleder ved master og etter- og videreutdanningene ved Høyskolen Diakonova.

Til dekanjobben på helsefag er det også en søker fra næringslivet: Direktør for helse og ernæring i Mills, Linda Granlund (41). Hun er ernæringsfysiolog og har en doktorgrad i ernæring fra Universitetet i Oslo. 

Flere søkere fra lærerfaget

I tillegg til dagens dekan, Knut Patrick Hanevik, er det fem søkere til dekanjobben på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). En av dem er professor Astrid Birgitte Eggen (56). Hun er instituttleder ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Agder.

En søker som kommer fra barnehagefeltet er førstelektor Margareth Eilifsen (45) ved barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Bergen.

Anders Davidsen (48) har også økt dekanjobben på LUI - han er leder av Institutt for lærerutdanningsfag ved Høgskolen i Telemark. Tidligere har han vært studieleder ved lærerutdanningen samme sted.

Trond Nerland (48) disputerte på Universitetet i Oslo i 2013 og er lektor med doktorgrad. Han står oppført i søkerlisten som lektor og kontakt-, fag- og praksislærer.

Instituttleder og jordbruksforsker Fred Håkon Johnsen (59) ved Høgskolen i Hedmark har søkt både dekanjobben på Fakultet for samfunnsfag og på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier. Han leder Institutt for jordbruksforskning på Elverum. Johnsen er også en av søkerne til jobben som prorektor for forskning på HiOA.

Les også: Bare eksterne søker toppjobb på forskning

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS