ansettelser

Dette er de nye dekanene i Volda. Unni Hagen nådde ikke opp

Jon Arne Steen blir ny dekan ved Avdeling for kulturfag ved Høgskulen i Volda (HVO). På søkerlisten var også nåværende dekan, Unni Hagen.

Høgskulen i Volda har ansatt tre nye dekaner.

Høgskulen i Volda har ansatt tre nye dekaner. Ny dekan for Avdeling for humanistiske fag og lærerutdanning blir Silje Ims Lied, Jorunn Fure blir ny dekan for Avdeling for samfunnsfag og historie, mens nåværende rektor ved Stryn kulturskule, Jon Are Steen, er ansatt som dekan ved Avdeling for kulturfag.

Nåværende dekan Unni Hagen var en av fire søkere til den sistnevnte stillingen.

67-åringen takket i fjor ja til å stille som rektorkandidat ved Høgskulen i Volda, men måtte trekke kandidaturet sitt da hun ikke fikk noen til å stille opp som prorektorkandidat.

Tidligere dirigent

Hagen hadde et ønske om å fortsette som dekan, men slik ble det altså ikke. De fire neste årene er det Jon Are Steen som skal være øverste leder for Avdeling for kulturfag.

51 år gamle Steen har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, og er en aktiv musiker med mer enn 20 års erfaring som dirigent, skriver Høgskulen i Volda i en pressemelding onsdag.

Silje Ims Lied (48), som er ansatt som dekan ved Avdeling for humanistiske fag og lærerutdanning, er i dag førstelektor i pedagogikk, og har vært ansatt ved HVO siden 2009.

— Godt kvalifiserte

Jorunn Fure (56) arbeider i dag som forsker og forskningskoordinator ved Telemark museum, etter å ha vært direktør ved museet fra 2012 til 2022. Hun har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen, og blir nå dekan ved Avdeling for samfunnsfag og historie.

Til den sistnevnte stillingen var det ingen søkere da søkerlisten ble offentliggjort i januar.

Khrono har forsøkt å komme i kontakt med rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, onsdag, men uten å lykkes.

— De tre som nå er ansatt er alle godt kvalifiserte for rollen som dekan, og vil med sine allsidige erfaringer bidra til en positiv utvikling av Høgskulen i Volda i årene som kommer, uttaler Roppen i pressemeldingen om nyansettelsene.

Powered by Labrador CMS