Gallaen 16. mai var siste gang den forrige formannen, Markus Knutsen, hadde på seg blant annet den gyldne gris. Foto: Hans B. Bergsund/Studentenes fotoklubb/Flickr
Gallaen 16. mai var siste gang den forrige formannen, Markus Knutsen, hadde på seg blant annet den gyldne gris. Foto: Hans B. Bergsund/Studentenes fotoklubb/Flickr

Formands-regalier på avveie

Sist gang de seremonielle smykkene til formannen ved Det norske studentersamfund ble brukt, var 16. mai. Ifølge styret har forrige formann stukket av med dem.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering: Etter publisering av denne saken har Khrono fått en mail fra Thomas G. Michelet, Skatmester for HM Grisen. Han skriver: «Jeg har nylig hatt en hyggelig samtale med Markus Knutsen og avtalt overlevering av regaliene».

Sittende formann ved Det norske studentersamfund (DNS), Trygve Bernhardt Moen Haaland, har ikke fått de offisielle smykkene en formann skal ha når han representerer Studentersamfundet på offisielle tilstelninger eller i utlandet. 

Årsaken skal være at den forrige formannen, Markus Knutsen, ikke leverte dem tilbake da han trakk seg i august i fjor.  

— Regaliene har veldig stor sentimental verdi, de er uerstattelige. Det er blant annet gaver fra venner i utlandet. For min del er de uvurderlige, sier sittende formann Haaland (bildet under).

Regaliene har veldig stor sentimental verdi, de er uerstattelige.

Trygve Bernhardt Moen Haaland

Dette tar tid, tid som man gjerne ville ha brukt til noe annet. Det er totalt unødvendig, vi har mer enn nok å gjøre. Vi skal jo fremme studentaktivitet og gjøre gode ting for studentene.

Linn Cecilie Andresen

(Foto: Morten Oestigaard/Chateau Neuf)

Tidligere formann Markus Knutsen vil ikke kommentere saken.

Må betale tilbake 20.000

I tillegg til regaliene, mener styret at Knutsen må betale tilbake 21.707 kroner. Han skal blant annet ha utbetalt to styrehonorarer til seg selv, som styret mener han ikke skulle ha hatt. 3.917 kroner er overføringer som er gjort etter at han gikk av som formann.

Khrono omtalte denne saken i fjor, og da svarte Knutsen følgende på sms:

«Jeg syns det er uprofesjonelt av det nye styret og slenge slike anklager ut i en pressemelding og stiller spørsmål ved motivet bak. De samme personene har tidligere truet med å spre rykter og det hele virker barnslig. Jeg kommer ikke til å senke meg til deres nivå ved å delta i en drittsnakk-kampanje i media.»

Les også: Krever penger tilbake fra avgått formann i Studentersamfundet 

Til Forliksrådet

Nå har styret ved DNS tatt saken til forliksrådet, og Knutsen svarte ikke innen fristen 30.januar. Dermed fikk han en fraværsdom om å betale tilbake beløpet.

Knutsen har til 27. mars å anke saken til tingretten, ifølge daglig leder ved DNS, Linn Cecilie Andresen. Ifølge henne tok det lang tid å behandle saken fordi ingen fikk tak i Knutsen.

— Da Forliksrådet endelig fikk kontakt med ham var det fordi de var nødt til å oppsøke ham personlig, forklarer Andresen.

Hun sier de vil sende begjæring om utlegg til namsfogden i mars.

— Trist

Daglig leder Andresen har hatt mest å gjøre med forlikssaken, og mener det har tatt unødvendige ressurser.

— Dette tar tid, tid som man gjerne ville ha brukt til noe annet. Det er totalt unødvendig, vi har mer enn nok å gjøre. Vi skal jo fremme studentaktivitet og gjøre gode ting for studentene, og ikke rydde opp etter andre, sier hun.

Hun synes også det er synd at regaliene ikke har blitt levert tilbake.

— Det er bare trist. Han må jo levere dem tilbake. Jeg vil ikke spekulere i årsaken til at han ikke har gjort det, men det er veldig rart. Man trenger jo ikke regalier hvis man ikke er formann lenger, sier Andresen.

Sittende formann Trygve Haaland sier de jobber med å få dem tilbake.

— Nå jobber Griseordenen med å få dem overlevert igjen. Jeg har tro på at de kommer tilbake i løpet av våren. Vi har forsøkt å ordne dette på så lavt nivå som mulig hele veien, og gjøre det best mulig for alle parter. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS