Tone Irene Sandahl, direktør for virksomhetsstyring. Foto: Cicilie S. Andersen

«Tone vil bli dypt savnet»

Det er med stor sorg jeg tirsdag 6. september mottok melding om at min kjære venn og vår kollega, Tone Irene Sandahl, til slutt måtte gi tapt for kreften, skriver rektor Curt Rice på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tone Irene Sandahl skulle begynt som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring i mars i år på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), men ble syk på samme tid.

Rektor Curt Rice omtaler Sandahl og hennes bortgang både på høgskolens egne intranettside og på sin offisielle facebookprofil.

Imponerte alle

Curt Rice skriver at Sandahl på tross av sykdommen var på HiOA så ofte hun kunne, og at hun blant annet deltok med stor entusiasme på ledersamling før sommeren.

«Der hun delte sin store kunnskap og erfaring med oss», skriver han.

Rice legger vekt på at Sandahl imponerte alle som møtte henne i denne korte tiden, og alle så fram til å jobbe videre sammen med henne.

Gledet seg til å begynne på HiOA

I et intervju i Khrono i april i år, en måned etter at hun skulle ha tiltrådt som en av rektor Curt Rice’ nærmeste medarbeidere, forteller Sandahl hvor tungt det er å begynne i en ny jobb med en alvorlig kreftdiagnose. Men hun gledet seg til å begynne på HiOA:. 

— Kreft er en diagnose som gjør at man først og fremst må tenke på seg selv. Det er kjipt i forhold til å skulle inn i ny jobb, og det var ubehagelig fordi jeg skulle avvikle og overlappe med den som skulle overta jobben min i Rambøll Management også, fortalte hun.  

Rørt over Rice

Hun fortalte også at hun var  rørt over den måten høgskolen møtte henne på i den krevende tiden. 

— Jeg tok jo selvfølgelig kontakt med Curt (rektor Curt Rice, red.mrk) og hans melding var klar: «Nå skal du bli frisk - jeg spiller på ditt lag». Det var så fantastisk og rørende at jeg til og med har grått over det, sa Sandahl. 

Her kan du lese hele intervjuet: «Det har vært en vanskelig start, med en dramatisk diagnose»

Curt Rice har kjent og og samarbeidet med Tone Irene Sandahl i mange år. 

«Jeg vil savne henne dypt. Vi tenker i dag på Tones kone Gry og øvrig familie», avslutter Rice på de interne nettsidene til høgskolen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS