Kunnskapsveien 55, der HiOAs studiested Kjeller holder hus, er solgt, men høgskolen har leiekontrakt fram til 2023. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Kjeller er solgt til svensker

Studiested Kjeller er solgt til et svensk eiendomsselskap, men salget får ingen konsekvenser for Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eiendomsselskapet Entra la ut Studiested Kjeller for salg i høst og nå er bygget solgt til svenske Hemfosa Fastigheter AB.

— Salget får ingen konsekvenser for vår leiekontrakt på bygget,  sier eiendomsdirektør Mariann Hole.

Ifølge en melding på HiOAs ansattesider ser hun fram til samarbeidet med ny eier.

Studiested Kjeller har adresse Kunnskapsveien 55 og er på 27 145 kvadratmeter. Entra selger bygget som del av en portefølje på seks eiendommer i Lillestrøm og Østfold. Prisen på hele porteføljen er 1,375 milliarder norske kroner og vil bli gjennomført senest 27. februar i år. Det blir ikke oppgitt noen pris bare for eiendommen på Kjeller.

Høgskolen i Oslo og Akershus har leiekontrakt fram til 2023 på bygget.

Les også:

Entra rendyrker

Ifølge en pressemelding fra Entra gjennomføres salget som en del av Entras strategi om å rendyrke eiendomsporteføljen ved salg av ikke-strategiske eiendommer.

— Gjennom salget av denne porteføljen har vi kommet et langt stykke i rendyrkingen av eiendomsporteføljen. Entra er en aktiv porteføljeforvalter og har utnyttet det attraktive transaksjonsmarkedet vi ser for tiden. Vi vil i tiden fremover konsentrere oss om vår strategi om å videreutvikle Entras ledende posisjon i kontormarkedet i de fire største byene i Norge, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra ASA.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS