universitetet i sørøst-norge

Eksamen ble avlyst, og folk gikk ut på ski. Så kom kontrabeskjeden

Det gikk ikke helt som det skulle da rundt 800 sykepleiestudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) skulle gjennomføre hjemmeeksamen før helgen.

Fredag hadde rundt 800 sykepleiestudenter gjort seg klar til å gjennomføre hjemmeeksamen i sykepleievitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det gikk ikke helt etter planen.

Fredag klokken 09.00 åpnet rundt 800 sykepleiestudenter ved USN laptopen for å gå løs på hjemmeeksamen i sykepleievitenskap.

Men det var noe som ikke stemte. Sammen med eksamensspørsmålene kunne studentene nemlig finne hele sensorveiledningen, noe som gjorde de svært overrasket.

Det var Telemarksavisa (TA) som først omtalte saken, og student Ole Bernt Wang forteller til avisen at han og flere andre raskt gav beskjed om at noe ikke stemte.

Ringte jobben

Like raskt etter at de hadde gitt beskjed om feilen, fikk Wang og de 799 medstudentene melding fra universitetet om at hjemmeeksamenen var avlyst.

Ja, ja, tenkte Wang. Og flere med ham.

— Selv ringte jeg jobben og spurte om det var noen ledige vakter. Noen studenter reiste bort, mens andre hentet barna i barnehagen, forteller Wang til TA.

Men så. Tre kvarter etter avlysningsmeldingen kom kontrabeskjeden fra universitetet: Eksamenen er fortsatt i gang.

Leder for Institutt for sykepleie- og helsevitenskap ved USN, Nina Elisabeth Blegen, bekrefter hendelsen overfor Khrono.

— Det er beklagelig at slikt skjer, sier Blegen.

— Menneskelig å gjøre feil

På spørsmål om hvordan dette kunne skje, svarer instituttlederen at sensorveiledningen ble publisert sammen med eksamensspørsmålene ved en feiltagelse.

— Menneskelig svikt?

— Ja. Og det er menneskelig å gjøre feil. Det gjør vi alle av og til, kommer det fra Blegen.

Hun forteller videre at det er forståelig at flere av studentene gikk i gang med andre gjøremål da de fikk melding om at eksamen var avlyst.

Instituttleder Nina Elisabeth Blegen tar feilen som skjedde med fatning.

— Noen skal ha gått ut på skitur, forteller hun.

I kontrameldingen som studentene fikk informerte universitetet om at studentene skulle få tre timer ekstra på å levere fra seg besvarelsen. Sensorveiledningen forble offentlig, og i tillegg fikk alle studentene tilbud om å ta eksamen på nytt ved en senere anledning uten å bruke et forsøk av kontekvoten.

Blegen informerer om at de foreløpig ikke har tall på hvor mange som ikke tok eksamen på fredag.

— Nei, nå er det mandag morgen, og vi jobber både med å kartlegge det, samt med å sette opp en ny dato for eksamen, sier Blegen til Khrono.

— Hører sjeldenhetene til

USN-rektor Petter Aasen er klar på at det som skjedde på fredag, er noe som rett og slett ikke skal skje.

— Men jeg tror at dette hører sjeldenhetene til, sier han til TA.

Student Ole Bernt Wang forteller at han ser på det som skjedde som problematisk.

— Dette går på motivasjonen løs. Det er en del stress knyttet til å vente på eksamen, sier Wang til TA, og legger til at tillitsvalgte i klassen hans skal se nærmere på saken.

Det har ikke lyktes Khrono å få kontakt med Wang mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS