Kunnskapsminister og Statsråd Thorbjørn Røe Isaksen Foto: Nicklas Knudsen

Skal granske privates tilskudd

En gruppe er nedsatt for å granske private høyskolers tilskudd.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi ber ekspertgruppen om en gjennomgang av flere krevende problemstiller knyttet til finansieringen av private høyskoler. Dette er noe høyskolene selv har etterlyst, sier Røe Isaksen i en pressemelding.

Ekspertgruppen skal se på hvordan dagens budsjettramme for tilskudd til private høyskoler er fordelt mellom institusjoner og utdanningstilbud. Gruppen kan komme med forslag om endringer i fordelingen av midler og eventuelt vurdere en særskilt ordning med tilskudd til bygg og infrastruktur ved private høyskoler, ifølge pressemeldingen.

Videre skal ekspertgruppen vurdere hvilke kriterier som skal legges til grunn for søknad og tilsagn om statstilskudd til akkrediterte utdanningstilbud ved private høyskoler. Dette inkluderer kriterier for å innlemme nye private høyskoler i tilskuddsordningen.

Ekspertgruppen skal også vurdere om det er hensiktsmessig å i større grad differensiere mellom private institusjoner når det gjelder statlig finansiering. 

Ekspertgruppen skal levere sin rapport i løpet av våren 2017. Gruppen skal ledes av Liv Reidun Grimstvedt, rektor Høgskolen Stord/Haugesund.

Øvrige medlemmer er:

  • Ingunn Moser, rektor ved VID vitenskapelige høgskole
  • Marius Eriksen, divisjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI
  • Ingunn Tepstad, kontorsjef ved Bergen Arkitekthøgskole
  • Stein Olav Romslo, fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studenttinget ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS