EU finansierer 52 norske doktorgradsstipendiater, ifølge årets tildeling. Her fra NTNUs doktorpromosjon i Hovedbygningens aula på Gløshaugen, mars 2018 . Foto: Thor Nielsen/NTNU

EU finansierer 52 norske doktorgrader

Stipendiater. EU finansierer 52 doktorgrader i Norge, ifølge årets tildeling. Det er mer enn noen gang.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets tildeling til forskerutdanning kommer fra Horisont 2020-ordningen Marie Skłodowska-Curie actions (MSCA). Norske forskningsmiljøer får finansiert 52 doktorgradsstipendiater.

Det er mer enn noen gang før, opplyser Forskningsrådet.

De 52 doktorgradstipendene fordeler seg på universiteter og høgskoler, institutter, private bedrifter, helseforetak og offentlig sektor.

Hvert prosjekt som får tildeling består av ulike institusjoner og organisasjoner fra minst tre ulike land som går sammen, ofte med seks til ti deltakere. I alt utgjør midlene som går til norske deltakere cirka 150 millioner kroner.

En stor pott

MSCA deler ut hele 6,2 milliarder kroner i løpet av Horisont 2020-perioden og utlyser doktorgradstipender for halve denne summen gjennom noe som kalles Innovative Training Networks (ITN), skriver Forskningsrådet.

— Ikke alle kjenner til denne store «potten». Noen tenker kanskje det er et komplekst landskap å navigere i, og at det er lettere å forholde seg til nasjonale midler. Men faktum er at vi er gode på doktorgradsutdannelse i Norge, det er attraktivt for studenter fra andre land å komme hit. De aktuelle miljøene bør se på dette som en kjempegod anledning til å få en eller to studenter til å jobbe med deres tema, sier nasjonal kontaktperson Per Magnus Kommandantvold i Forskningsrådet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS