Studentene som forteller at de ble dopet ned, studerer ved Høgskolen i Østfold. Her representert ved Campus Halden. Det er ikke visst ved hvilket campus hendelsene skal ha funnet sted. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Fem studenter hevder å ha blitt dopet ned i fadderuken

Fadderuke. Ledelsen ved Høgskolen i Østfold har anmeldt hendelser fra fester under fadderuken i høst.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til NRK forteller den unge studenten Sara om hendelsen som skjedde på en lukket fest for studenter under fadderuken i høst. Hun hadde akkurat startet studiene på Høgskolen i Østfold (HiØ), og bestilte seg en cider på arrangementet. Hun forlot drikken for å hilse på en venninne, og da hun senere tok en slurk, gikk alt i svart.

Sammen med moren dro hun senere på legevakten, men fordi det ikke var mistanke om overgrep, ble det ikke utført doptester, skriver NRK.

Hun husker ikke hva som har skjedd, og har brukt bilder og tekstmeldinger for å danne seg et bilde av kvelden.

Vi snakket om hvordan fadderuken hadde vært, og jeg fortalte hva som hadde skjedd meg. Da sa flere jenter at det hadde skjedd med dem også

Sara

Kontaktet overgrepsmottak

Sara fortalte senere om opplevelsen i en refleksjonstime. Det var her hun skjønte omfanget av hendelsen.

— Vi snakket om hvordan fadderuken hadde vært, og jeg fortalte hva som hadde skjedd meg. Da sa flere jenter at det hadde skjedd med dem også, sier hun til rikskringkasteren.

Med Sara er det fem unge kvinner som hevder at de ble dopet under fadderuken ved HiØ. En skal ha kontaktet overgrepsmottaket i Østfold, ifølge NRK.

Anmeldt

Krimsjef Mona Bergseth ved Halden politistasjon forteller at politiet ikke etterforsker hendelsene aktivt.

Informasjonssjef på Høgskolen i Østfold, Tore Petter Engen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

— Vi har fått inn en anmeldelse som ble henlagt da vi ikke så resultater i blodprøvene. Om det var GHB slik jentene mener det skal ha vært, så forsvinner det fort ut av kroppen og er vanskelig å påvise, sier Bergseth til NRK.

HiØ har anmeldt sakene. Det opplyser informasjonssjef Tore Petter Engen til statskanalen.

— I samråd med politiet har vi funnet ut at den beste måten å formidle informasjon om dette er gjennom foreleserne. De skal snakke med elevene om hvilke forholdsregler man bør ta, og hvilke ressurser vi har tilgjengelig om noe skulle skje.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS