Ellen Dalen går inn i den sentrale ledelsen for NTL, etter et tiår som leder for NTL UiO. Foto: Gro Vasbotten

Ellen Dalen fra UiO blir ny nestleder i NTL

Ny ledelse. Etter mer enn ti år som leder for Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo, går Ellen Dalen inn i den sentrale ledelsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart onsdag 7. november, etter avstemning på NTLs landsmøte, som fyller hele uka på Folkets hus i Oslo. Kjersti Barsok er valgt inn som ny forbundsleder etter John Leirvaag.

Ellen Dalen tar nå over som 2. nestleder for NTL, mens sittende 2. nestleder Fredrik Oftebro rykker opp til vervet som 1. nestleder.

Fakta

Norsk Tjenestemannslag

Fagforbund for ansatte i staten og i virksomheter med offentlig tilknytning.

Blant LOs største fagforbund, med rundt 50.000 medlemmer.

Har foreninger for ansatte ved UiO, OsloMet, NMBU, UiB, UiT, Studentsamskipnadene og Forskningsinstituttene.

Ledelse:

  • Leder: Kjersti Barsok
  • 1. nestleder: Fredrik Oftebro
  • 2. nestleder: Ellen Dalen
  • Hovedkasserer: Carl Marius Michelsen

Kjersti Barsok har vært fagforbundets 1. nestleder siden 2014. Hun var tidligere sekretær i NTL Sentralforvaltningen, og før det igjen ansatt i Kommunaldepartementet.

Husker kampen mot foretaksmodell

Ellen Dalen har sittet i forbundsstyret i NTL den siste fireårsperioden, og har vært leder for NTL UiO siden 2007.

Nå skal hun jobbe for hele NTL-fellesskapet, men Dalen forteller til Khrono at hun tar med seg noen saker fra uh-sektoren:

— Det er mye som skjer i uh-sektoren som er viktig å ha med seg når jeg nå går inn i ledelsen, både diskusjonen om foretaksmodell, stillingsstruktur og gjennomgang av regelverket. Kamp mot økende markedsstyring er sentral for alle deler av NTL, og i uh-sektoren er det med foretaksmodellen dette kommer til uttrykk akkurat nå, sier Dalen, og legger til:

— Midlertidighet er også viktig for hele NTL, men uh-sektoren utmerker seg jo på en negativ måte, så det må vi følge opp.

På forrige landsmøte stilte Dalen også til nestledervalg, men tapte den gang for nettopp Kjersti Barsok.

Ut mot ostehøvelkutt

Kjersti Barsok blir ny NTL-leder. Foto: NTL

NTL og den nye forbundslederen gikk i forbindelse med framleggingen av neste års foreslåtte statsbudsjett i oktober, hardt ut mot regjeringens avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform (ABE), og mente at årlige «ostehøvelkutt» utvilsomt svekker de offentlige tjenestene, også innen uh-sektoren.

— Innen høyere utdanning kuttes det 50 millioner til fusjoner og omstillinger. Dette rammer institusjonene som har stått oppe i krevende sammenslåinger og omstillinger, sa Kjersti Barsok:

— Når regjeringen velger å kutte 50 millioner til arbeidet med samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing (SAKS) så vil det svekke kvalitetsutviklingen i universitets- og høyskolesektoren. Erfaringen fra Danmark er at det tar 10 år for sammenslåtte institusjoner fungerer godt. Det er viktig at fusjonene i sektoren ikke går utover virksomhetenes samfunnsoppdrag. Derfor må institusjonenes faktiske fusjons- og omstillingskostnader dekkes.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS