Fam Karine Heer Aas (t.v.) har ombestemt seg, og vil heller stille til gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig i NSO heller enn å bli leder. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Trekker seg som lederkandidat

NSO-valg. Onsdag melder Fam Karine Heer Aas at hun trekker seg som lederkandidat til Norsk studentorganisasjon, og heller tar gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fam Karine Heer Aas er i dag velferds- og likestillingsansvarlig i Norsk studentorganisasjon (NSO). Tidligere har hun blant annet sittet i arbeidsutvalget i Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Fakta

NSO-kandidater 2019

Leder: Maya Sol Sørgaard

Leder: Truls-Einar Johnsen

Leder: Marte Øien

Leder: Susann Andora Biseth-Michelsen

Nestleder: Vilde Henningsgård

Nestleder: Fatema Al-Musawi

Nestleder: Felipe Fawcett Garcia

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig:Christina Eide

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Arild Johannessen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig:Julie Iversen

Velferds- og likestillingsansvarlig:Ragnhild Karlsen Dalslåen

Velferds- og likestillingsansvarlig: Fam Karine Heer Aas

Internasjonalt ansvarlig: Khrono erfarer at det i hvert fall er en kandidat til dette vervet.

Allerede i januar annonserte hun at hun stilte som leder av NSO på deres landsmøte 4.-7. april. Siden da har ytterligere fire andre kandidater også meldt seg på i kampen om ledervervet: Maya Sol Sørgaard, Truls Einar Johnsen, nåværende nestleder i NSO, Marte Øien og Susann Andora Biseth-Michelsen.

Jeg har reflektert en del over vervene og kommet fram til at jeg passer bedre som velferds- og likestillingsansvarlig enn som leder,

Fam Karine Heer Aas

Stiller til gjenvalg for velferd og likestilling

Onsdag sier Aas til Khrono at hun trekker seg som lederkandidat og heller stiller til gjenvalg som velferds- og likestillingsansvarlig.

— Jeg stilte tidlig. Jeg hadde lyst til å bli leder, tenkte jeg ville fylle rollen godt og at det var det beste for meg. Den siste måneden har vi i arbeidsutvalget jobbet mye med å rekruttere andre til å stille til valg. I prosessen med å fylle ut kandidatskjemaet har jeg reflektert en del over vervene og kommet fram til at jeg passer bedre som velferds- og likestillingsansvarlig enn som leder, sier hun.

Vil følge sakene videre

— Jeg har jobbet med mange saker som jeg har lyst til å følge videre - og jeg vil gjerne også lande disse sakene. Derfor vil jeg gjerne fortsette som velferds- og likestillingsansvarlig. Jeg tenker for eksempel på samskipnadsloven, universitets- og høyskoleloven og generelt det å styrke studentenes rettigheter. Dette arbeidet ligger meg nært, og jeg er ikke klar for å slippe det helt enda. Man får ikke gjort nok på ett år, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS