SØKERLISTE

Fire utfordrere til rektor­jobben ved HVL

Som forventet har Gunnar Yttri få konkurrenter når søkerlisten til rektorstillingen ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) nå er offentliggjort.

Gunnar Yttri konkurrerer mot fire andre kandidater når han ønsker å fortsette i rollen som rektor ved HVL.
Publisert Oppdatert

Fire søkere utfordrer sittende rektor Gunnar Yttri. Én av dem er intern søker.

Her er hele søkerlisten:

  • Haukar Ismail, 26 år, lærer og vekter, Bergen
  • Børge Nilsen, 23 år, student og eiendomsmeglerassistent, Sogndal
  • Rigmor Reppen Solnes, 33 år, nasjonal koordinator for ELSA Nordic, Sogndal
  • Gunnar Yttri, 57 år, rektor ved HVL, Sogndal
  • Håvard Skibenes, 53 år, økonomirådgiver/controller ved HVL, Bergen

Rektor Gunnar Yttri er den eneste på søkerlisten som har hatt en større lederstilling i kunnskapssektoren.

Han sa allerede i forrige uke til Khrono at han sto på søkerlisten. 

— Jeg søker fordi det er veldig meningsfylt å være rektor for det fellesskapet ansatte og studenter utgjør på HVL, skriver han i en sms til Khrono

— En annen profil 

Også Håvard Skibenes fra HVL har søkt. I dag jobber han som controller og økonomirådgiver ved høgskolen. 

Han sier til Khrono at hans bakgrunn som sivilingeniør og siviløkonom er unik i sektoren. I tillegg er det store omstillingsbehovet i Norge kombinert med at rektorstillingen er utrolig viktig for hele vestlandsregionen, en stor motivasjon, sier han. 

— Hvordan stiller du mot nåværende rektor?

— Vi har vel litt forskjellig profil, han har sine sterke sider og jeg har mine. Det er klart Gunnar Yttri har mer ledererfaring enn meg, men min varierte bakgrunn og utdanning gjør at jeg har en annen profil. Så da er det opp til styret å vurdere om jeg er kvalifisert, sier Skibenes. 

I stillingsutlysningen skrev HVL at de ønsket en rektor med høy vitenskapelig kompetanse, helst innenfor et av høgskulen sine fagområder, kunnskap om universitets- og høgskolesektoren og forståelse for høgskolens samfunnsoppdrag. I tillegg ville de ha solid ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon.

— Jeg har stor interesse for ledelse og utvikling av ledelse. Jeg har blitt veldig inspirert av podkastene til Nicolai Tangen. Selv om jeg ikke har noen lederjobb i dag, så følger jeg med på podkastene og syns det er lærerikt og interessant. Han kommer jo i posisjon til å snakke med mange toppledere i børsnoterte selskap over hele verden, sier Skibenes. 

Ingen konkurranse fra prorektorer

Da Khrono kontaktet alle prodekaner og prorektorer ved HVL før søkandsfristen gikk ut, sa alle at de ikke tenkte å søke, bortsett fra en som ikke svarte. 

Tidligere viserektor ved Universitetet i Bergen, Oddrun Samdal ble oppfordret til, og søkte i den forrige rektorrunden på HVL. Hun fortalte til Khrono at hun ble oppfordret om å søke denne gangen også, men at hun har gått aktivt tilbake til forskningen og at det derfor ikke er aktuelt. 

Planen er at rektor ved HVL blir ansatt på styremøte i september. 

Powered by Labrador CMS