11. januar besøkte Iselin Nybø styret ved Nord universitet, i etterkant av at de hadde avviklet sitt styremøte. Dette er få dager før daværende rektor Bjørn Olsen gikk fra sin stilling som rektor. På møtet diskuterte man prosess for studiestedsstruktur, og mange ordførere fra Trøndelag var til stede på møtet som ble holdt på Værnes. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Framskynder beslutningen om hvilke studiesteder som skal bort ved Nord

Nord. Konstituert rektor, Hanne Solheim Hansen, framskynder beslutningene om hvilke studiesteder og program som skal bestå, og hva som skal legges ned, ved Nord universitetet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord universitet skal ha sitt tredje styremøtet for året onsdag 6. mars.

Det er flere store saker på dagsorden, en krevende økonomisk situasjon ved lærerutdanningen er en av dem, i et annet saksframlegg foreslår konstituert rektor Hanne Solheim Hansen at man framskynder beslutningen om framtidig studiestedsstruktur og studieportefølje ved Nord universitet.

Forslaget til Hansen innebærer at styret skal få et forslag om ny studieportefølje og studiestedsstruktur i sitt mai-møte. Forslaget skal deretter på høring, og vedtak skal gjøres senest i juli 2019. Tidligere var det lagt opp til at den endelige beslutningen først skulle bli tatt til høsten.

Vil ta en raskere beslutning om framtiden

Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen skriver i styrepapirene:

«I prosjektet er det nå samlet tilstrekkelig informasjon til at det er mulig å foreslå en løsning for fremtidig studiestedsstruktur i mai som etter høring kan besluttes før sommeren. Fremskyndelse er også viktig for å ivareta hensynet til at våre ansatte ikke skal leve for lenge i usikkerhet om løsningen. Krav til høring kan ivaretas også med ny fremdriftsplan. »

Konstituert rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, på tilhørerbenken på møtet 11. januar. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Hun trekker fram at styret i sitt møte 11. januar 2019 på bakgrunn i de fire delprosjektene som var gjennomført vedtok kriterier for utredning av fremtidig studiestedsstruktur.

Hansen skriver også at det i prosessen er det blitt tydeligere at løsningen må basere seg på en gjennomgang av studieporteføljen og utviklingen av de økonomiske rammene for universitet. Dette skal i løsningsforslaget balanseres med strategien for Nord universitet.

Det heters eg også i styrepapirene at man har gjennomført møter på alle studiesteder med ansatte og studenter og med de viktigste samarbeidspartnerne i regionen (RSA Nordland og RSA Trøndelag, regionrådene i Trøndelag og i Nordland (fylkesvis), fylkesutvalget i Trøndelag, Nordlandssykehuset, Helgelandssykehuset og Helse NordTrøndelag).

Tore Kristian Aune, plasstillitsvalgt i Levanger for Forskerforbundet ved Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag, sier til Trønder-Avisa at det han mener det ikke har noen stor betydning at beslutningen framskyndes.

— Det meste vil være avgjort når styret sender forslaget til ny studiestedsstruktur på høring i mai. Jeg kan ikke se for meg at styret kan vedta så mye annet enn det administrasjonen legger fram etter høringsrunden, da vil det trolig bli påkrevd en ny høringsrunde, sier han i følge Trønder-Avisa.

Sliter økonomisk på lærerutdanningen

En annen av sakene på dagsorden for styret ved Nord universitet er store økonomiske utfordringer for lærerutdanningen på universitetet.

Utfordringene skyldes behovet for økt kompetanse blant de ansatte, blant annet nye og strengere krav til kompetanse når den nye lærerutdanningen skal realiseres, samt bortfall av badestudiene ved daværende Høgskolen i Nesna fra 2016, noe som gir et forsinket fall i inntektene.

— Det ser jo ut som at fakultetet ikke har kontroll på økonomien, men vi mener det er fordelingsmodellen internt på Nord som slår uheldig ut for FLU, sier tillitsvalgt Aune, til Trønder-Avisa.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS