Curt Rice åpnet det første arrangementet i HiOAs dugnad for flyktninger.
Høgskolen vil ha bøker både til barn og voksne og alle språk er aktuelle.
Også flere organisasjoner var til stede under dugnadsåpningen.
Første etajse i Pilestredet 46 var fyllt opp med ansatte, studenter og noen flyktninger da rektor Curt rice åpnet arrangementet.
Being in exile: Problems and possibilities var temaet professor Sverre Varvin snakket om.

Ønsker mentorer til tilbud for flyktninger

Høgskolen i Oslo og Akershus starter i dag, fredag, sin akademiske dugnad for flyktninger og lanserer en mentorordning der studenter oppfordres til å stille.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av flyktningene som nå kommer til Norge har fullført høyere utdanning, er forskere eller var studenter da de ble tvunget til å forlate sitt hjemland. Universitets- og høgskolesektoren ønsker å vise solidaritet med flyktninger i en vanskelig situasjon.

Les også: Inviterer ansatte og studenter til felles aktivitet

— I Norge i dag tar vi imot tusenvis av mennesker som flykter fra krig, undertrykking eller andre grusomheter som vi ikke kan forestille oss. Vi har alle mulighet til å gjøre verden bedre gjennom å bistå både de flyktningene som har kommet til Norge og det norske samfunnet som skal ta imot dem, sier rektor Curt Rice (bildet under) ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i en pressemelding fra høgskolen.

HiOA poengter at som en del av Akademisk dugnad for flyktninger vil høgskolen i tiden fremover arrangere en rekke aktiviteter for å vise sin støtte.

Ønsker studenter som mentorer

Det blir avspark for den akademiske dugnaden ved HiOA i en kulturell markering i Pilestredet 46 kl. 14.00 fredag 20. november.

Et av tiltakene er en mentorordning rettet mot asylsøkere og flytkninger. Alle studenter og alumner oppfordres til å melde seg som mentorer.

For studentene innebærer det å ta del i en kollokviegruppe på deres fagområde. Hver gruppe består av 1-2 mentorer og 4-8 flyktninger og/eller asylsøkere. Flyktningene og asylsøkerne vil i utgangspunktet ha samme fagbakgrunn som studentene fra HiOA.

På sin blogg skriver rektor Curt Rice blant annet:

«Som rektor ved en institusjon for høyere utdanning og forskning, er jeg opptatt både av å finne gode måter for HiOA til å bidra, og også av å anerkjenne og legge til rette for at HiOA sine studenter får oppleve på kroppen og i sin studiehverdag, hva en flyktningskrise betyr. Når vi har tusenvis av flyktninger i Norge i dag, vil jeg at våre studenter treffer en som har tatt den reisen, eller at våre studenter får høre deres fortellinger. Vi kan bli bedre verdensborgere gjennom å møte en familie som har valgt ut noen få ting å ha med seg, for å så legge ut på en reise med et høyst uklart endepunkt. Jeg vil at vi trekker flyktninger til oss.»

God respons

— Det har vært en veldig god og positiv respons fra studenter og tilsatte og mange har sagt at de synes dette er et viktig initiativ og er stolte av HiOA sin innsats, sier Karl Norli i seksjon for internasjonalisering ved HiOA. 

Arrangementet som markerte åpningen på høgskolens dugnad for flyktninger ble åpnet av rektor Curt Rice.

Professord Sverre Varvin, som har jobbet med flyktningerelaterte problemstillinger i over 30 år snakket på temaet: «Being in exile: problems and possibilities».

Norsk Folkehjelp snakket om rettigheter, plikter, jobb og studier og Amer, Maya og Usman bidro med personlige historier. 

Det ble servert syrisk mat og Sigrid Bonde Tusvik, Nicoline Berg Kaasin fra The Voice, Casa Murilo Akustisk Duo underholdt.

Lørdag er det arrangement på Bislet Samfunnet. Der spiller blant annet Gatas Parlament.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS