De siktede personene har blant annet søkt opptak ved Københavns universitet, Foto: Heine Pedersen/Københavns universitet

Flere siktet for juks med vitnemål i Danmark

Minst 25 personer er siktet av politiet i København for dokumentforfalskning etter at de har kjøpt falske vitnemål, ifølge Danmarks radio.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere danske universiteter er innblandet i en sak om forfalskning av vitnemål, skriver Danmarks Radio onsdag.

Ifølge radiokanalen skal de siktede blant annet ha brukt de forfalskede vitnemålene for å komme seg inn på flere ulike prestisjeutdanninger. Utdanningsinstitusjonene det gjelder er blant andre Københavns universitet, Copenhagen Business School og Københavns Erhvervsakademi, ifølge radiokanalen. 

Flere måneders etterforskning

Siktelsene har kommet på bakgrunn av flere måneders etterforskning, og politiet i København har blant annet ransaket en leilighet i jakten på de som har forfalsket vitnemål. I denne leilighetene mener politiet at en bakmann har fabrikkert falske vitnemål og solgt dem for opp mot 20 000 danske kroner.

Ifølge Danmarks radios opplysninger er det personer blant de siktede som ikke har gjennomført ungdomsskolen. Flere av dem studerer fremdeles på utdanningene de har lurt seg inn på, også det ifølge Danmarks radio. 

Det er viktig - av hensyn til ærlige søkere - at det er en mulighet for å bli tatt opp selv om man har mistet
sitt nøkkelkort.

Ulla Tørnæs

De har benyttet en mulighet i opptakssystemet hvor søkerne selv sender inn vitnemålene sine, heller en å gjøre det automatisk. På spørsmål fra Danmarks radio svarer utdannings- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) at hun allikevel ikke vil fjerne denne muligheten for danske studenter. 

— Det er trist om jeg blir tvunget til det, fordi jeg syns det er viktig - av hensyn til ærlige søkere - at det er en mulighet for å bli tatt opp selv om man har mistet sitt nøkkelkort.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS