ansettelse

Forlater NTNU – blir ny rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo

Marianne Skjulhaug danket ut både en tidligere teatersjef og en nåværende operasjef i kampen om rektorstillingen ved Kunsthøgskolen. Hun begynner i stillingen 1. august.

Kunsthøgskolen i Oslo
1. august får Kunsthøgskolen i Oslo ny rektor. Marianne Skjulhaug tar over for Markus Degermann.

Tirsdag kveld offentliggjorde Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) at Marianne Skjulhaug er ansatt som ny rektor.

Marianne Skjulhaug blir KHiOs neste rektor.

Skjulhaug, som for tiden er dekan for arkitektur og design ved NTNU i Trondheim og Gjøvik, tiltrer rektorstillingen 1. august, skriver KHiO på sin nettside.

Da søkerlisten ble offentliggjort i begynnelsen av februar, ble det klart at elleve hadde søkt på stillingen. To av de elleve hadde fått innfridd ønske om unntatt offentlighet, og Skjulhaug var en av disse to.

Dagens valgte rektor, Markus Degermann, søkte ikke på jobben.

— Vi er glade for å ha fått en leder som selv kommer fra et skapende yrke, som ser verdien og egennytten av kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning, uttaler styremedlem ved KHiO, Per Magnus Finnanger Sandsmark.

Tidligere rektor

Skjulhaug har tidligere vært rektor ved Bergen arkitekthøgskole, og hun har også vært instituttleder ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Hun er førsteamanuensis i urbanisme og har lang erfaring med byplanlegging som arkitekt.

— Jeg er takknemlig for den muligheten jeg er gitt, og ser veldig fram til å arbeide for KHiO. Kunst og kunstproduksjon er utsatt for press, men er også etterspurt i en verden som står overfor så komplekse utfordringer som vår gjør, sier Skjulhaug, som høster mer skryt fra styremedlem Finnanger Sandsmark:

— Hun er en erfaren og tydelig leder. Bakgrunnen, kompetansen og visjonen hennes gjør henne til den riktige personen til å lede KHiO i en ny periode, sier han.

Danket ut operasjef

Ser man på søkerlisten, danket Skjulhaug ut både tidligere teatersjef ved Den Nationale Scene, Agnete Haaland, og operasjef i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS, Espen Langvik.

I september vedtok styret ved Kunsthøgskolen i Oslo å endre styringsform. Vedtaket ble gjort med seks mot fem stemmer. Markus Degermann, som også er styreleder, stemte mot endringen.

Av sakspapirene gikk det også fram at ledergruppen var mot å gå over til ansatt rektor nå, men flertallet i styret ville det annerledes.

Powered by Labrador CMS