jobbytte

Går fra en direktørjobb til en annen

Kristel Jæger Skorge gir seg som direktør ved Kunsthøgskolen i Oslo. Norges musikkhøgskole blir neste stoppested for 56-åringen.

Kristel Jæger Skorge blir ny direktør ved NMH fra 1. mai 2023.
Kristel Jæger Skorge blir ny direktør ved NMH fra 1. mai 2023.

Kristel Jæger Skorge har fått ny jobb som direktør ved Norges musikkhøgskole (NMH). Hun tiltrer i sin nye stilling 1. mai 2023.

Skorge ble omtalt i Khrono så sent som tirsdag denne uken, etter at hun kom med alternative forslag til å bruke KHiOs reservepott for å saldere statsbudsjettet. Forslagene var blant annet å selge atelierhuset KHiO eier i Arcueil i Frankrike, samt å stane opptak til skuespillerlinjen.

På tirsdagens styremøte ved KHiO ble forslaget nedstemt, og det ble vedtatt å bruke av reservepotten for å redde økonomien.

Etter styremøte sa Skorge følgende til Khrono:

— Vi skal legge fram et revidert budsjett for styret i februar neste år. Det handler om at det fremdeles er en del usikkerhetsfaktorer, som gjør at vi ikke vet hvor stort merforbruket vil være i 2022 ennå.

Og det blir trolig altså noe av det siste Skorge gjør på post for Kunsthøgskolen i Oslo.

Rektor ved Norges musikkhøgskole, Astrid Kvalbein, uttaler i en pressemelding at NMH ser fram til at Kristel Jæger Skorge blir en del av toppledergruppen ved høgskolen.

— All ledererfaringen hennes fra universitets- og høgskolesektoren generelt og Kunsthøgskolen spesielt, vil komme til nytt her hos oss, sier Kvalbein.

Skorge selv uttaler at hun gleder seg til å ta fatt på jobben dom NMH-direktør.

— Norsk musikkhøgskole holder høy kvalitet både i utdanningen, det kunstneriske utviklingsarbeidet og i forskningen, sier Skorge.

På et styremøte tidligere i høst vedtok Kunsthøgskolen å gå bort fra todelt ledelse fra 1. uaugst 2023. Det betyr at Skorge ikke kommer til å bli erstattet som direktør. Skorge gikk like etter styremøtet ut på Facebook og annonserte at hun var på jobbjakt. Den er avsluttet nå.

Powered by Labrador CMS