Adm.dir Ann Elisabeth Wedø og rektor Kari Toverud Jensen på vei til pressekonferanse på Forskningsdagene i dag morges. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Er det journalisters oppgave "å redde verden" spør journalistikkstudentene, her med Mattias Bergset, i et prosjekt som blant annet handler om medier og klimautfordringene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Sykepleierstudentene slo et slag for at det hjelper på helsa å drikke mer vann, på sin stand. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Førsteamanuensis Marius Lysbo og energi- og miljøstudent Christian Pedersen fra ingeniørutdanningen slo et slag for varmepumper blant annet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
....og mer "småsnacks" fra ingeniørene: Dette puster vi inn, her er det sopp...osv Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Aiste Steikunaite fra Sykepleierutdanningen med spørreskjema om vann. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Joachim Irgens fra Barnehagelærerutdanningen opptrer som Robinson Crusoe og får ungene til å skrive sine egne historier om det å strande på en øde øy. Historiene skal inspirere forfatter Terje Torkildsen som skal skrive ungdomsbok om temaet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Alma Isato Bargee Ramberg var dagens stuntreporter, leid inn fra NRK Super for å intervjue den unge målgruppen for Forskningsdagene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Her svares det på vannspørsmål... Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Og her kan man bestemme seg for om Robinson Cruose var en helt eller ikke - blant annet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Helter, helse, ingeniørkunst og klima

Ingeniørene, sykepleierne, barnehagelærerene og journalistene sto i fremste rekke for å vise mangfoldet ved høgskolen da Forskningsdagene åpnet i dag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingeniørstudiene viste seg fram med blant annet en varmepumpe fra vann til luft, og førsteamanuensis Marius Lysbo og energi- og miljøstudent Christian Pedersen fortalte interesserte besøkende om hvor morsomt, spennende det kan være å være ingeniør. 

Spørrekonkurranse om vann

Vegg i vegg med ingeniørene sto sykepleierne og hadde spørrekonkurranse om vann - der premien var en halvliter flaskevann. 

— Vi vil gjerne få de unge til å forstå at det er viktig å drikke mer vann, heller enn brus og energidrikk, sier student Aiste Steikunaite og faglig ansvarlig Christine Tørris. 

Media og klima

Journalistikkstudentene viste fram et av sine forskningsprosjekt rundt klima: «Climate crossroads», som blant annet handlet om medias roll ei møte med klimautfordringene. De hadde en egen spørreundersøkelse hvor de blant annet spurte om det er journalisters oppgave «å redde verden», å oppfordre til klimahandlinger og om folk syntes mediene er gode til å dekke klimautfordringene. 

— Vi ser ikke bare på dekningen av klimasaken i media, men det er en liten bit av prosjektet, sier journlastikkstudent Mattias Bergset. 

Robinson Crusoe-ekspedisjon

Barnehagelærerne inviterte ungene til en Robinson Crusoe-ekspedisjon, og lot dem skrive ned sin egen historie om hvordan de trodde det ville være å strande på en øde øy. Historiene skal leveres videre til forfatter Terje Torkildsen som skal skrive ungdomsbok om temaet. Student Joachim Irgens var en levende Crusoe som satte ungene inn i historien. 

— Til slutt får de lov til å sette en legokloss på spørreundersøkelsen her om de syntes at Robinson var en helt eller ikke, forteller han. Og akkurat da vi var på besøk var resultatet om lag 50-50. 

Forskningsdagene

Forskningsdagene 2013 går av stabelen i dagene 18. til 29. september. Med «hav og vann» som tema vil innholdet i festivalen kunne spenne fra spørsmål om hva som finnes i havdypene til hvilken rolle havet spiler i den globale klimautviklingen, fra bygging av raske båter til produktutvikling av sjømat og kvaliteten på drikkevann.

Forskningstorget er det største arrangementet under Forskningsdagene. Forskningstorget i Oslo arrangeres av Universitetsalliansen OSLO som består av Høgskolen i Oslo og Akershus (prosjektledelse), Universitetet for miljø- og biovitenskap og Universitetet i Oslo.

På Universitetsplassen står forskere fra rundt 40 forskningsmiljøer klare til å vise frem hva de forsker på. 

Direkte fra torget

HiOA direkte sender også fra HiOA sine stander på torget fra 12.15 fredag. Sendingen kan du se i opptak her:

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS