Over 100.000 studenter har fått studietilbud denne høsten. En ny forskrift skal sikre dem bedre undervisning, sier Iselin Nybø. Foto: Mina Ræge

Nye krav skal gi bedre undervisning

Studenter. Fra 1. september er det krav til at alle som skal ansettes på universiteter og høgskoler i undervisnings- og forskerstilling må dokumentere utdanningsfaglig kompetanse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra og med i høst må man kunne dokumentere utdanningsfaglig kompetanse for å få en undervisnings- og forskerstilling ved universitetene og høyskolene.

— Utdanningsfaglig kompetanse er en viktig forutsetning for å bedre kvaliteten på undervisningen. Jeg mener at studentene fortjener å ha undervisere med grunnleggende ferdigheter i å planlegge, gjennomføre, evaluere og utvikle undervisningen og veiledningen sin, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, i en pressemelding fra departementet.

Må få på plass opplegg for å sikre at man følger forskriften

Universitetene og høyskolene må forsikre seg om at deres ansettelser følger den nye forskriften.

Det blir opptil hver enkelt høyskole og universitet hvordan de vil sikre at de nye kompetansekravene blir ivaretatt. Institusjonene må også få på plass program eller kurs for å kvalifisere ansatte.

— Jeg er overbevist om at ved å innføre dette kravet, vil vi få økt oppmerksomhet om undervisning på universiteter og høyskoler. Det vil være med på å gjøre undervisningen bedre, sier Nybø.

Høringsrunden til forskriftsendringen viste at sektoren var positivt innstilt til å stille tydeligere krav til dokumentert utdanningsfaglig kompetanse ved ansettelse og opprykk til stillingene som førsteamanuensis og professor.

– Dette er et viktig krav som skal sikre studentene våre best mulig utdanning. Jeg er glad for at sektoren er så positive til dette arbeidet, og jeg ser frem til å se resultatene av satsingen på utdanningskvalitet, sier Nybø.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS