null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Første HiOA-student på heltid for velferd

Viktor Johansson vil jobbe for helse og de små institusjonenes interesser i sitt heltidsverv på studentenes velferdsting.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lærerstudent Viktor Emanuel Johansson har blitt valgt inn i arbeidsutvalget i Velferdstinget (VT) i Oslo og Akershus. Det er første gang en student fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har fått heltidsstilling i utvalget.

Johansson sitter som informasjonsansvarlig i utvalget, og har som oppgave å holde dialog med studenter i de ulike institusjonene i VT.

VT i Oslo og Akershus er en interesseorganisasjon og øverste organ i velferdsspørsmål for studentene. De er underlagt Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Tinget har 37 representanter fordelt på ni institusjoner, hvor UiO, HiOA, og BI er størst. Rundt 62.000 studenter er i dag knytta til SiO. I arbeidsutvalget sitter det tre representanter på heltid og tre på deltid.

Vil gi de små en stemme

— Selv om jeg kommer fra HiOA, vil jeg jobbe for å gi de mindre institusjonene i Oslo og Akershus en sterkere stemme. Dette vil føre til en bedre dialog mellom de store og de små institusjonene. Store institusjoner har flere velferdsordninger, eksempelvis Studentparlamentet ved HiOA, sier Johansson.

Arbeidsutvalget jobber utifra et arbeidsprogram. Programmet for 2014 blir vedtatt på et større velferdsseminar 8. februar.

Helse og bolig

Johansson mener studentvelferd er like viktig som selve studiene ved institusjonene, og forteller at psykisk helse står høgt på agendaen i VT.

— Helse er noe vi vil se mer på. Flere av studentene som henvender seg til SiOs helsetjeneste får avslag, og køene blir lengre og lengre, sier Johansson.

— Jeg vil virkelig oppnå noe i løpet av året som informasjonsansvarlig i VT. Sammen med bedre tilbud innenfor psykisk helse, vil vi fortsette å arbeide for å få flere og bedre studentboliger. Ventelistene for bolig er dessverre lange. For å opprettholde standarden pusser vi opp boliger for å holde de attraktive i et kresent marked, sier han.

Ett års permisjon

Johansson søkte permisjon midt i lærerutdanningen. Heltidsjobb som velferdspolitiker kan ikke kombineres med heltidsstudier på høgskolen.

— Jeg var heldig som fikk godkjent permisjon midt i andreåret av lærerstudiet. Nå får jeg utbetalt det som tilsvarer lån og stipend, og det man kan tjene i tillegg, forteller Johansson.

Han forteller at han ikke kommer til å søke kandidatur i VT for 2015.

— Jeg vil tilbake til skolen. Det blir sikkert hardt å fortsette på lærerstudiene over på nyåret, sier Johansson.

Sosialt i VT

I tillegg til VT-arbeid jobber Johansson én gang i måneden i Mathallen i Oslo. 

— Jeg tjener ikke noe særlig på det. Jeg ønsker å holde det gående, så jeg har jobben når jeg er ferdig i Velferdstinget. Da er én arbeidsdag i måneden nok, sier Johansson.

Johansson synes det er bra at VTs arbeidsutvalg samles sosialt utenom arbeidstiden.

— God kontakt hjelper oss å kjenne hverandres styrker og svakheter. Sånn kan vi utfylle hverandre i arbeidet, sier Johansson.

Fritid på to hjul

Når Johansson ikke studerer eller jobber på heltid med studentvelferd finner du ham ofte på en sykkel, gjerne på en sykkel av god gammel årgang. 

— Jeg liker den frihetsfølelsen jeg får av å sykle rundt i Oslo. Det er helt unikt, sier Johansson.

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS