Fra videregående til psykolgi

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolestudenter stilte opp for å gi omvisning under åpen dag på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Høsten 2020 begynner Universitetet i Tromsø å gjøre opptak for profesjonsstudiet i psykologi gjennom samordna opptak. Det betyr at man nå kan gå rett fra videregående til profesjonsstudiet. Det skriver UiT på sine nettsider.

Tidligere har opptaket vært gjort lokalt med grunnlag i årsstudium i psykologi ved universitetet, men de skal nå begynne å følge samme opptaksmodell som de andre profesjonsutdanningene, ved Universitetet i Oslo, Bergen og NTNU i Trondheim.

Førsteamanuensis ved Institutt for psykologi, Rannveig Grøm Sæle, tror den nye ordningen vil oppleves mer rettferdig. Tidligere var det kun eksamensresultatet fra årsstudiet som hadde betydning for om man kom inn på profesjonsstudiet. Dette har ført til at søkere som har lagt likt, karaktermesseig, har kunne vært avhengig av å vinne loddtrekning for å komme inn på studiet.

– Det har vært gode argumenter for den gamle ordningen også, særlig fordi den gir studentene tid til å bli kjent med psykologifaget før de bestemmer seg for om det er kliniske psykologer de vil bli. Likevel tror vi endringen vil oppleves mer rettferdig, sier Sæle til universitetets egen nettside.

(Anne Skifjeld / Khrono)

Powered by Labrador CMS