Leder av Studentparlamentet ved HiOA, Tuva Aune Wettland, mener at den store økningen i studentmassen kan forklare høyt frafall. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Tror stor økning i studenttall kan gi mer frafall

Den store økningen i antall studieplasser kan forklare hvorfor såpass mange ikke gjennomfører, mener leder av Studentparlamentet ved HiOA, Tuva Aune Wettland.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frafallet av studenter ved HiOA var på 28,5 prosent fra 2009 til 2012, viser tallene i Tilstandsrapporten for høyere utdanning, som ble lagt fram tirsdag. Tallet økte med tre prosentpoeng fra målingen året før.

– Det er litt vanskelig å henge seg for mye opp i akkurat dette tallet, for hvis vi ser på antall studenter som fullfører i forhold til sin egen studieplan, ligger HiOA godt an. Likevel er dette et tall som kan gi bekymring, sier Tuva Aune Wettland.

Radikal økning

– Hva kan årsaken være til at såpass mange faller fra?

Jeg tror den viktigste årsaken er den store økningen i studentmassen ved HiOA. Fra 2009 til 2012 økte antall studenter med nesten 1000. Det er en radikal økning, som har gått utover studiekvaliteten, sier hun.

– Hva kan gjøres for å få flere studenter til å gjennomføre?

– Først og fremst å stoppe økningen i antall studieplasser uten at det følger med midler til infrastruktur og flere faglig tilsatte. Dette er det viktigste tiltaket, sier hun.

Hun legger til at økningen i studenttallet har ført til store klasser og derfor lite oppfølging og veildning av den enkelte student.

– Høgskolen bør fokusere på å øke kvaliteten på det tilbudet man har i dag, i stedet for å øke på med flere studenter, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS