Annenhver student er redd for å bli tatt for juks uten å ha jukset. — Skummelt 9. desember 2024 - 06:58
Mange positive utviklingstrekk i den norske universitets- og høyskolesektoren 8. desember 2024 - 10:31
Vi må holde studentene mer enn en time på biblioteket Tre bibliotek i Pilestredet i Oslo vurderes nå å samles til ett universitetsbibliotek ved OsloMet.
«Alla dessa dager som kom och gick, inte visste jag att det var hele studielivet…» Det er tid for panisk lesning til eksamen, innspurt på bacheloroppgaver, og masteroppgaver får den siste finpussen før de leveres med skjelvende hender. Vårens vakreste eventyr kan det umulig kalles.
Medisinutdanning avslått på feilaktig grunnlag Regjeringens begrunnelse for å avslå medisinutdanning ved Universitetet i Stavanger strider mot beslutningsgrunnlaget, mener prorektor Rune Dahl Fitjar.
Student og trans «Tiden er inne for handling, og for å virkelig gjøre noe ut av det skeive kulturåret vi er inne i», skriver læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet (OsloMet) Åse Berg Dybvik.
Å utdanne flere sykepleiere krever mer enn bare flere studieplasser Økning i studieplasser må følges opp med midler og rammevilkår for kvalitetssikring.
Regjeringen byr på politisk pynt, men vi trenger langsiktig plan Politikerne har tildelt 500 nye studieplasser til sykepleierutdanningene. Tildelingen fremstår som ad hoc-preget.
Med makt og mulighet til å endre 25,2 prosent stryk nasjonalt ved deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i sykepleierutdanning, og over 40 prosent stryk ved enkelte studiesteder. Skal dette fortsette?
Digital undervisning: Fagene må komme først — Uten fagene og studentenes læring som premissgrunnlag, blir diskusjonen om digitalisering av undervisningen innholdstom, skriver professor Sten Ludvigsen.
Når middelet blir målet Studentenes oppslutning om Studiebarometeret er viktig, men det totale trykket om deltakelse later til å være intet mindre enn overveldende.
Vi skal være uunnværlige og må tas på alvor Tallene fra Nokuts studiebarometer viser at grunnskolelærerstudentene og sykepleierstudentene er de aller minst fornøyde studentene i hele landet.
— Det er naivt å tro at alt blir som før Flere mener tallene fra det siste Studiebarometeret ikke er overraskende.
Resultatene fra Studiebarometeret må tas på alvor Resultatene i Studiebarometeret 2021 som ble lagt frem i dag, viser at pandemien fortsatte å prege studentene gjennom 2021.
Vi trenger flere alternativer enn Studiebarometeret For å lage bedre utdanning, trenger vi å lære mer om studentene våre og hva de mener om undervisningen. Skal vi få til det, må vi tenke nytt om metodene vi bruker.
Åsmund Pegasus (20) begynner på sitt andre semester uten fysisk undervisning Lingvistikkstudenten er redd for at flere kommer til å droppe ut om de ikke får fysisk undervisning.
Utdanner vi egentlig helsepersonell nå, under pandemien? — Enkelte steder har studentene på helsefag blitt regnet som arbeidskraft fremfor å få være student under veiledning. Noe som har resultert i at færre lærinsutbytter har blitt oppfylt, skriver innleggsforfatterne.
Nyttårshilsen til studentene Nyttår er høytid for nye begynnelser. Men tør dere drømme om å reise til nye steder i det nye året?
Opne campus er ein oase i pandemien Her er ti gode grunnar til å vera på campus for å hindre einsemd, mismot og passivitet.
Eg ynskjer meg betre digitalisering i 2022 — For oss som har ivra for auka bruk av informasjonsteknologi og digitale verktøy kjennest det ofte ut som at utviklinga i sektoren vår går utfatteleg treigt. Men innimellom byksar det framover.
Nok en gang må studentene ta støyten Å utsette eller endre form på eksamen så sent på året får negative konsekvenser med tanke på hvordan studentene har planlagt og prioritert arbeidet fra begynnelsen av semesteret, skriver Nicolai Thorer Sivesind.
Vi har produsert over all forventning — Det blir dårlig stemning når Ola Borten Moe påstår at pengene til studenttiltak blir brukt på tull når vi ikke engang har hatt tid til å komme ordentlig i gang.
Tre grep for å styrke utdanningskvaliteten Tilbakemeldingene i årets underviserundersøkelse tyder på at det gjøres mye godt arbeid med utdanningene, men vi ser også at det kan tas noen grep for å styrke kvaliteten ytterligere.
Ikke rør rettssikkerheten vår - vi forventer løsninger Heller enn en omkamp om sensorordningen bør vi i fellesskap se på hvordan best ivareta hensynet til studentenes rettssikkerhet og utdanningskvalitet.
Krever at politikerne drar i nødbremsen Flere er bekymret for utdanningene blir dårligere med to sensorer. Nå krever Tekna at politikerne stopper ordningen.
Studiebarometeret er et viktig verktøy for å styrke studiekvalitet Studiebarometeret må ses i sammenheng med andre kilder for å gi et godt bilde av kvaliteten.
Universitetene må samarbeide om medisinutdanning i Stavanger I et forpliktende samarbeid om én studiemodell håper vi regjeringen avklarer at både Universitetet i Bergen og Stavanger krediteres med gradsrett.
Kor positivt er det med rekordlåg strykprosent? Eg kan ikkje la vere å lure på kva som er grunnen til at så mange stod på eksamen når ein les om mangel på motivasjon, einsame studentar og psykiske problem.
Studentfattigdommens høye pris Spørsmålet er ikke om vi har råd til å øke studielånet. Spørsmålet er om vi har råd til å la være.
Frykter karaktersnittet vil falle en karakter med to sensorer Fra august neste år blir det to sensorer på alle eksamener. Flere frykter at ressursene det vil kreve, vil føre til et dårligere utdanningstilbud og lavere kvalitet på utdanningene.
Studiebarometeret måler ikke studiekvalitet Det er notorisk vanskelig å bli enige om hva begrepet studiekvalitet egentlig skal romme, og følgelig hvordan det skal måles.
En vei til mer språkbevisst undervisning Med en mer språknøytral praksis ved ansettelse av undervisere kan vi oppnå større fokus på utvikling av godt fagspråk, og økt omtanke for alle studentenes språkmiljø.
Hvorfor bruker vi ikke læringsassistenter mer? Studentopplevelsen er at avstanden mellom undervisere og studenter ofte er stor. De kjenner ikke til hverandres hverdag, og forstår ikke hverandres utfordringer.
Hans Jørgen (22) er fornøyd med studiene sine utenlands. Men det pedagogiske varierer Norske medisinstudenter i utlandet er minst fornøyd. Ihvertfall før pandemien, viser undersøkelse.
To sensorer er visst svaret - men hva er spørsmålet? Det vi trenger er en rammelov som sikrer studentenes rettigheter, og som samtidig gir oss den friheten vi trenger til å velge de metodene som best oppfyller disse rettighetene.
Studentenes tilbakemeldinger er viktig for kvalitetsutviklingen Man kan ikke uten videre sammenligne toppidrettsutøvere med studenter, men forskerne fra Høyskolen Kristiania har et poeng i at man i en presset situasjon også må se hvilke nye muligheter som dukker opp når omgivelsene blir snudd på hodet.
Koronautbruddet førte til økt stress for studentene og lite studentaktiv læring Ikke uventet har koronautbruddet medført en krevende studenthverdag og dårligere opplevd studiekvalitet, skriver forskere bak ny studie.
Mener dugnaden er over. Vil ha krisepakke på minst en milliard til undervisning Nå trengs det penger for å få undervisningen så god som mulig til høsten, og for å sikre at at ansatte ikke sliter seg ut, mener professor Malcolm Langford.
Vi vil ha full revolusjon: Studiebarometeret 2.0! Studiekvalitet. Studiebarometeret presenteres ofte som en måling av studiekvalitet, men sannheten er at det er det ikke. Det må det gjøres noe med, skriver fem undervisere fra Universitetet i Bergen og lanserer sine grep.
Det som teller for studentene Studieliv. Kvalitet blir ofte knyttet til å få mange studenter gjennom et studieløp. Likevel diskuterer vi i liten grad vilkårene for god studielivskvalitet. Det er paradoksalt, skriver studiekvalitetsleder ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Hvordan skape gode fagmiljøer i norsk høyere utdanning? Kvalitet. Det er ikke mulig å gi et fasitsvar på hva et godt fagmiljø er eller hvordan det bør være satt sammen. Norsk høyere utdanning reguleres i et enhetlig system, men er på ingen måte enhetlig når det gjelder utdanningenes egenart og behov, skriver to av medforfatterne bak Nokuts nye rapport om fagmiljø og utdanningskvalitet.
Flere studier lagt ned etter ulovlig samarbeid Tilsyn. Flere studier er nedlagt på grunn av ulovlig samarbeid med eksterne aktører. NOKUT mener at det er blitt ryddet godt opp og vil ikke anbefale å kutte ut alt eksternt samarbeid om studier.
Fem ingeniørutdanninger har fått påvist mangler Tilsyn. Byggingeniørutdanningene ved NTNU og fire andre universiteter og høgskoler må rette opp mangler etter at NOKUT har hatt tilsyn.
NOKUT-tilsyn: Idrettshøgskolen og BI får underkjent på kvalitetsarbeid Tilsyn. I de første resultatene fra NOKUTs pilotprosjekt med tilsyn av institusjonenes systematiske kvalitetsarbeid, får samtlige fire institusjoner pålegg om forbedringer. Hos både BI og Idrettshøgskolen kreves det «omfattende tiltak».
Hvem er det vi fester til hjulet? Kvalitet. Ungdom vokser opp i de omgivelsene vi har gitt dem, for å utvikle seg slik vi gir dem muligheter til, skriver universitetslektor Sigbjørn Windingstad ved OsloMet.
Studiekvalitet og studentkvalitet Kvalitet. Førsteamanuensis Anya Helene Bagge, som har fått flere priser for undervisningen sin, svarer her professor Torbjørn L. Knutsen og professor emeritus Bernt Hagtvet.
Rødt ønsker at alle studenter skal kunne studere på fulltid Rødt har et langsiktig mål om fullstipendiering av alle studenter, men ønsker i første omgang at studiestøtten økes til 2,5 G, samt at låneandelen reduseres til 40 prosent, skriver nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen.
Dagens studenter er morgendagens fornyere Miljøpartiet De Grønne og Birte Simonsen trekker fram det store ansvaret morgendagens studenter har for bringe kloden i balanse når de skal vektlegge betydningen av studiekvalitet.
Kvalitet i utdanning like viktig som i forskning Arbeiderpartiet er tydelige på at vi ønsker god kvalitet i høyere utdanning. Vi mener at innsatsen knyttet til det å fremme god utdanningskvalitet skal være like sterk som på forskning, skriver Marianne Aasen.
Mer konkurranse er ikke alltid løsningen Hva er viktigst? Å sørge for at det utdannes dyktige sykepleiere og barnehagelærere til alle deler av landet, eller at Norge har verdensledende forskningsmiljøer, spør Anders Tyvand fra Krf i dette innlegget.
Kvalitet mer enn kost-nytte SV-leder Audun Lysbakken vil at alle utdanningsinstitusjoner skal ha et studentombud, og han vil bygge minimum 4000 studentboliger i året.
Skal sjekke kvaliteten ved sju høgskoler Sju vitenskapelige høgskoler er først ute i en ny type tilsyn, der det skal sjekkes om de jobber godt nok med kvalitet.
Frustrert over stadig nye krav for å kunne bli universitet Ledelsen både ved Høgskolen i Oslo og Akershusog Sørøst-Norge er bekymret for at kravet om å dokumentere høy internasjonal kvalitet skal forsinke universitetsplanene.
Vi ønsker oss de krevende barnehagestudentene Studenter som er tydelige i sine forventninger er en viktig ressurs for oss som arbeider med å høyne kvaliteten på barnehagelærerutdanningen, skriver professor Elin Eriksen Ødegaard ved Høgskolen i Bergen.
Venter svar på 10 spørsmål om kvalitet Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har bestilt svar på 10 spørsmål om kvalitet fra landets universiteter og høgskoler. Svarene skal han bruke som innspill til kvalitetsmeldingen.
«De vitenskapelig ansattes kvalitetsvurderinger står delvis i kontrast til studentenes vurderinger» Er det meir oppfølging av studentar og lengre praksis eller meir fagleg fordjuping og forsking som skal heve kvaliteten i høgare utdanning? NIFU-rapport viser at studentar og vitskapeleg tilsette har ulik oppfatning av kva som må til.
Vil til bunns i kritikk fra studenter på helsefag Dekan Gro Jamtvedt ved Fakultet for helsefag vil til bunns i studentenes kritikk mot sykepleieutdanningen og ber fakultetsrådet om hjelp.
Med råd om hvordan bli verdensledende Innledere fra Stanford og Edinburgh kommer til HiOA torsdag for å fortelle hvordan man blir verdensledende på sykepleie- og lærerutdanning.
Lerøen ny student-topp i dag I dag tar Therese Eia Lerøen over som leder for landets over 200.000 studenter. Ambisjonen hennes er å gjøre studentenes hverdag bedre.
Refs for dårlig gjennomføring Gjennomføringen ved norske høgskoler og universiteter er for dårlig og gir store ressurstap for samfunnet, mener Riksrevisjonen.
Krever unnskyld fra Isaksen Temperaturen er høy i debatten om de såkalte badestudiene. Departementet får sitt pass påskrevet og HiOA blir beskyldt for å ha badestudier i Vietnam.
«Badestudenter» stryker mindre enn andre studenter Bali-studiene til Høgskolen i Nesna kan skilte med strykprosent på 2 og 3,4 prosent de siste to årene. På Universitetet i Oslo stryker 10 prosent.
Nesna-rektor har fått munnkurv Høgskolen i Nesna er under hardt press for å avvikle såkalte «badestudier». Nå har rektor fått munnkurv fra departementet.
Kjeller-sykepleiere gjør det best hos arbeidsgiverne Sykepleiere som er utdannet på Kjeller er mer populære hos arbeidsgiverne enn de som er utdannet i Pilestredet, viser ny undersøkelse på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Vil gjøre Røe Isaksen til helt Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har en gylden mulighet til å bli studentenes nye helt, ifølge NSO-leder Anders Kvernmo Langset.
Flere søkere på masterstudier Antall søkere til masterprogrammene ved HiOA økte med 12 prosent i år, men er fortsatt godt under nivået i 2012.
Mener tidlig frist kan gi færre master-søkere 1. mars går søknadsfristen på alle masterprogrammene ved HiOA ut. Det er altfor tidlig, mener flere instituttledere. Studiedirektøren tror ikke at tidspunktet avgjør.
Blant landets mest fornøyde masterstudenter Masterprogrammet i styring og ledelse er blant landets mest fornøyde masterstudenter i følge det nye studiebarometeret.
Flere hundre masterfag i fare Mer enn halvparten av alle masterutdanninger i landet kan forsvinne som følge av krav fra departementet om at alle studieprogrammer skal ha minst 20 studenter.
Reformen er en fiasko Ti år med kvalitetsreform har ikke gitt oss bedre studier. Bare flere, skriver leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO) i denne kronikken.
Flere studenter drar ut i verden Flere studenter fra høgskolen drar på utveksling, men norske studenter ønsker seg mer informasjon og bedre tilrettelegging av slike opphold.
9 av 10 studenter er fornøyde De aller fleste av studentene som har svart i det nye nasjonale studiebarometeret er alt i alt fornøyd med studiene sine. Misnøyen går på manglende oppfølging og tilbakemelding.
Kvaliteten på uteksaminerte studenter Om studenter hadde brukt mer tid på å studere ville en større andel bestått eksamen, eller ikke hatt ønske eller behov for å forbedre karakterer.
Tror stor økning i studenttall kan gi mer frafall Den store økningen i antall studieplasser kan forklare hvorfor såpass mange ikke gjennomfører, mener leder av Studentparlamentet ved HiOA, Tuva Aune Wettland.
Nyeste artikler
Annenhver student er redd for å bli tatt for juks uten å ha jukset. — Skummelt
«Prosessane er lukka, og ein får ei katastrofekjensle»
Mange positive utviklingstrekk i den norske universitets- og høyskolesektoren
Venstre frykter at Norge havner på B-laget i forskning
— Det hadde vore ein draum å få Maria Toft som statsråd
Mest lest
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner