Forskningsrådet

Fripro ble reddet. Nå lyser Forsknings­rådet ut penger til unge forskertalenter

— Jeg er veldig glad for at denne utlysningen blir lagt ut raskt, sier Mari Sundli Tveit i Forskningsrådet.

Mari Sundli Tveit 2021
Publisert

På grunn av den økonomiske krisen i Forskningsrådet, skulle det egentlig ikke bli lyst ut Fripro-midler, altså midler til banebrytende forskning, i 2023. Men 25. november fant regjeringen likevel 1,64 milliarder kroner til Forskningsrådet. Det gjorde at gjelden deres kunne slettes og det skulle være mulig å utlyse Fripro-midler i 2023.

Nå er det klart at søknadsfristen for Forskerprosjekt for unge talenter, som er en del av Fripro, blir 15. mars, skriver Forskningsrådet i en pressemelding. De skal deles ut inntil 240 millioner kroner, som er ti millioner mindre enn i år.

— Jeg er veldig glad for at denne utlysningen blir lagt ut raskt. Det er viktig at vi får tildelt prosjekter til Forskerprosjekt for unge talenter i 2023, slik at vi legger til rette for at de beste talentene kan fortsette sin forskerkarriere, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit i pressemeldingen.

Fra og med 1. februar blir det mulig å søke.

Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år innenfor alle fag og tematiske områder mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt, ifølge Forskningsrådets beskrivelse. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren og som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.

Powered by Labrador CMS