Pris til HiOA-forsker

NOVA-forsker Lars Grue har blitt tildelt Norges handikapforbunds hederspris 2015 for sin innsats for funksjonshemmedes likestilling i samfunnet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Grue (bildet under) er forsker på Høgskolen i Oslo og Akershus, knyttet til Senter for velferds- og arbeidslivforskning (SVA), og NOVA (Norsk institutt for forskning på oppvekst, velferd og aldring).

Prisutdelingen fant sted på Thon Hotel Arena i Lillestrøm lørdag 13. juni under handikapforbundets landsmøte.

I forbundets begrunnelse står det blant annet at Grue får årets hederspris for sin brede akademiske forskning. Hans forskningsbaserte virksomhet har satt tydelige og varige spor både i kunnskapen om funksjonshemmedes situasjon i samfunnet og i politikken om og for funksjonshemmede.

Inkludering

Forbundsleder i Norges handikapforbund, Arne Lein, trekker fram temaene inkludering, normalitet og levekår når han skal beskrive Lars Grues innsats på funksjonshemmedeforskningens felt.

— Dette er innfallsvinkler som først og fremst dreier seg om hvordan mennesker og samfunn har det, og hvordan situasjonen for minoriteten best kan beskrives og forklares. Det har gjort at Lars Grue i sitt arbeid har fått en naturlig, og jeg vil si sterk, kontaktflate mot funksjonshemmedes organisasjoner, nettopp fordi hans forskning har vært både praktisk og anvendbar i organisasjonenes eget påvirkningsarbeid, sier han.

— Velfortjent

NOVAs direktør Kåre Hagen (bildet under) har følgende kommentar til prisutgivelsen:

— Dette er en meget velfortjent oppmerksomhet etter en stor innsats for å skaffe et kunnskapsgrunnlag for den offentlige politikken på dette viktige området. Og vi er svært glade for at Grue fortsatt er en aktiv nestor i vårt fagmiljø.

— Jeg er selvsagt veldig glad for dette, sier prisvinner Grue, og legger til:

— Dette betyr vel at det jeg har drevet med i mange år, blir sett på som nyttig for dem det gjelder. Mer generelt var det morsomt at de ga prisen til en fra forskerverdenen og dermed viser at de verdsetter oss.

Lang fartstid

Lars Grue har lang fartstid som forsker, først ved INAS og siden 1996 ved forskningsinstituttet NOVA, som nå er en del av Høgskolen i Oslo og Akershus. Livssituasjonen til unge fysisk funksjonshemmede, deres sosiale tilhørighet, selvbilde og livskvalitet, har vært en rød tråd i Grues forskerkarriere. De senere årene har han også vært opptatt av overgangen fra ungdoms- til voksenliv.

— Jeg er også takknemlig for at jeg har fått anledning til å fortsette på NOVA litt til . Jeg ønsker fortsatt å bidra til feltet og samtidig ha friheten til å skrive om temaer jeg selv velger og på måter jeg selv liker, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS