Bjørn Dinesen (HiN), Aurora Meland (UiT) og Denise Andrea Sobarzo (HiH) møttes i Oslo for å diskutere fusjonen av studentdemokratiene de er ledere for.

Arktiske studenter snart ferdig fusjonert

For andre gang møttes studentlederne fra Harstad, Narvik og Tromsø i Oslo for å diskutere fusjonen. Nå er snart studentdemokratiet i mål også.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag i forrige uke møttes studentlederne ved de tidligere høgskolene i Harstad og Narvik (HiH og HiN) lederen ved UiT Norges arktiske universitet i Oslo for å arbeide med fusjon av studentdemokratiene.

De tre moderinstitusjonene deres fusjonerte fra nyttår, men studentdemokratiene ved de respektive institusjonene valgte i fjor vår å bruke tid og vente med fusjon til sommeren. Demokratiene jobber imidlertid svært tett sammen.

— Det er viktig for meg at alt ved UiT som angår Narvik og Harstad tas til studentdemokratiene der også, sier leder for Studentparlamentet ved UiT, Aurora Meland.

Studentlederne benyttet anledningen i forkant av Norsk studentorganisasjons ledersamling til å møtes i Oslo. Dette er deres andre fusjonssamling i hovedstaden.

Les også: Jobber for et fusjonert og ledende studentdemokrati

Ting begynner å falle på plass og i dette møtet har vi fått løst en del praktiske
utfordringer.

Aurora Meland

Godt forankret

Selv om ny finansieringsmodell fortsatt gjenstår, er de ikke bekymret.

— Ting begynner å falle på plass, og i dette møtet har vi fått løst en del praktiske utfordringer, sier Meland.

— Har det blitt mye bruk av internett i arbeidet i høst?

— Nei, Skype har egentlig ikke vært et alternativ. Vi har hatt fem fysiske samlinger der vi har jobbet intensive dager, sier leder ved tidligere Høgskolen i Narvik, Bjørn Dinesen.

Fusjonsgruppen nedsatt av de tre studentdemokratiene fullførte sitt arbeid før jul, og lederne mener den har sørget for god forankring i organisasjonene.

— På sitt møte i forrige uke vedtok Studentparlamentet i Tromsø fusjonsvedtaket uten endringer, sier Meland.

— Hvordan ser den nye organisasjonen ut nå?

— Vi har fire større campus og vil ha én fulltidstillitsvalgt ved alle fire, med et større arbeidsutvalg på fire studenter i Tromsø, sier Dinesen.

Knyttet til en slik fusjon skal ikke bare institusjoner og dermed studentdemokratier, men også samskipnadene slåes sammen. Lederne mener at det er her studentene vil merke fusjonen mest på kroppen.

— Derfor har det vært veldig viktig for oss å få på plass stedlig ledelse ved de største campusene, og det har vi nå fått, sier Meland og legger til at Norges Arktiske Studentsamskipnad har vært svært positive.

Snart formelt klare

De tre lederne ler godt av munnfullen det vil bli å ta telefonen på enkelte institutter på det nyfusjonerte universitetet.

— Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, Institutt for industriell teknologi avdeling Mo i Rana, du snakker med…, sier Dinesen og ler av at man gjerne har glemt navnet sitt ved veis ende.

Studentparlamentet ved UiT vedtok sammenslåingen i forrige uke, Narvik skal gjøre vedtak ved en ekstraordinær generalforsamling om et par uker og Harstad skal gjøre vedtak på sitt parlaments februarmøte.

— Når ser dere for dere å være helt i mål?

— Det nye Studentparlamentet skal konstitueres i mai og nye tillitsvalgte tiltre første juli, avslutter Meland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS