Smittesituasjonen

Gjeninnfører én-meteren i Bergen

Høgskulen på Vestlandet tar et skritt tilbake og gjeninnfører avstandskrav på campus i Bergen.

Det vedvarende smittetrykket i Bergen gjør at Høgskulen på Vestlandet og rektor Gunnar Yttri ser seg nødt til å gjeninnføre avstandskravet på campus i Bergen.
Publisert Oppdatert

Fra onsdag denne uken tilbakefører Høgskulen på Vestlandet (HVL) avstandskravet i undervisningen i Bergen til slik det var før sommeren. Det betyr at studentene vil få en kombinasjon av digital og fysisk undervisning, i første omgang fram til 12. september.

Dette bestemte HVLs krise- og beredskapsgruppe på et møte mandag.

Endringen gjelder kun campus Bergen og ikke HVLs fire andre studiesteder, skriver høgskolen på sine nettsider.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Fra før har Universitetet i Bergen valgt å opprettholde enmeterskravet, slik at bare annethvert sete er tatt i bruk under forelesninger og det er en kombinasjon av fysisk og digital undervisning.

Siden studiestart har minst 200 studenter i Bergen blitt smittet, ifølge tall som Bergens Tidende har innhentet fra studiestedene. Universitetet i Bergen og BI står for det største antallet, mens HVL melder om enkelttilfeller uten at høgskolen har oversikt over hvor mange.

Regjeringen opphevet i midten av august det generelle avstandskravet ved universiteter og høgskoler.

Setter ting på vent

— Et vedvarende smittetrykk gjør at vi velger å tilbakeføre avstandskravet i undervisningen. Vi setter ting på vent før vi igjen kan åpne for mer fysisk undervisning på campusen vår i Bergen, sier rektor Gunnar Yttri ved Høgskulen på Vestlandet.

Han opplyser at timeplanen som ble lagt før sommeren nå skal gjelde. I denne ble det lagt inn avstandskrav for alle undervisningsrommene i Bergen.

Ved de fire andre campusene er smittesituasjonen ulik, men avstandskrav blir ikke innført nå. I tillegg til Bergen har HVL campuser i Førde, Sogndal, Stord og Haugesund.

— Smittesituasjonen er ulik ved alle de fem campusene våre. Nå er det spesielt høyt smittetrykk i Bergen, og vi tar nødvendige grep her. Men vi tar høyde for at situasjonen også kan endre seg ved de andre campusene, sier Yttri.

Avstand gjelder ved NTNU også

Også ved NTNU er hovedregelen at man skal holde minimum én meter avstand til andre til enhver tid, også i undervisningen, går det fram av NTNUs nettsider.

— NTNU og Trondheim kommune står midt i et stort smitteutbrudd, som i hovedsak er knyttet til studentmiljøet. NTNU har daglige krisemøter med Trondheim kommune og de andre utdanningsinstitusjonene i Trondheim for å diskutere hvilke tiltak som skal iverksettes, heter det.

I helgen ble det registrert 359 nye smittetilfeller i Trondheim, hovedsaklig knyttet til NTNU.

Powered by Labrador CMS