Førstemann ut

Han ble den første som disputerte ved HVLs nye doktorgradsprogram

Ridvan Cinar har blant annet forsket på hvordan universiteter endrer seg når omgivelsene stiller nye forventninger.

Ridvan Cinar har akkurat fullført en doktrograd ved HVL.
Ridvan Cinar har akkurat fullført en doktrograd ved HVL.
Publisert

Høsten 2019 startet doktorgradsprogrammet Ansvarlig innovasjon og regional utvikling (RESINNREG) opp ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).

Siden den gang har 25 kandidater blitt tatt opp ved programmet, og 8. februar i år var det duket for den første disputasen.

— Spennende og aktuelt tema

Førstemann ut var forsker ved Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling ved HVL, Ridvan Cinar.

Ifølge en artikkel på HVLs nettside handler Cinars avhandling om reisen universiteter i periferien gjør når behovene og forventningene i omgivelsene endrer seg.

Faglig leder for RESINNREG, Jill Merethe Loga, er full av lovord om den første disputasen.

— I lys av HVLs universitetsambisjon kunne vi ikke bedt om et mer spennende og aktuelt tema for den aller første disputasen, uttaler Loga i HVL-artikkelen.

Nederland og Portugal

Cinar har i hovedsak konsentrert seg om to universiteter – universitetet i Twente i Nederland og universitetet i Aveiro i Portugal – som begge er tett på omgivelsene sine.

Avhandlingen, som har fått navnet «Towards an engaged university in the periphery: Innovation, regional development and institutional change» bidrar med mange interessante funn.

Ett av de er at transformasjonen mot et engasjert universitet ikke bare avhenger av samhandlingen mellom to institusjoner, men at det også involverer påvirkning fra tre andre institusjoner, nemlig profesjonen, sivilsamfunnet og bedriften.

Ettersom HVL har universitetsambisjoner, er Cinars avhandling ekstra aktuell.

— Jeg vet at antall disputaser er viktig for å kunne bli universitet. Og nå er jeg glad for at vårt program endelig kan bidra, sier Cinar til HVL.no.

Powered by Labrador CMS