Ekstremvær

«Hans» stenger to bygg ved Høgskolen i Innlandet

Løpske bekker og vanninntrengning. Ekstremværet «Hans» får konsekvenser for utdanningsinstitusjoner i det utsatte området.

I forbindelse med ekstremværet «Hans» ventes det ekstremt mye nedbør mandag og tirsdag, skriver Meteorologisk institutt. Hendelsen ventes å være mange steder blant de kraftigste de siste 25 år.
Publisert

Høgskolen i Innlandet stenger to bygg i forbindelse med ekstremværet «Hans» som nå raser over Østlandet og Innlandet.

I en melding på høgskolens nettsider fremgår det at byggene Gamlebygget og Paviljongen på studiested Lillehammer holdes stengt til og med onsdag 9. august.

Har du et nyhetstips?

Klikk på knappen under og send oss tips og bilder.

— Beredskapshensyn

Høgskolen i Innlandet uttaler til Khrono at stengningen av disse to byggene kun er gjort av beredskapshensyn i forbindelse med en bekk som kan gå ut av sine ordinære løp.

— Men per nå ser det ikke ut til å være noen stor fare for det, sier Lars Petter Mathisrud, HR-direktør ved Høgskolen i Innlandet, tirsdag formiddag.

I tillegg til de to stengte byggene på campus Lillehammer, håndterer høgskolen også vanninntrengning i et lagerrom på Terningen arena på Elverum. Men det skal ikke være snakk om akutte skader.

— Vi vurderer ikke å stenge andre bygg for øyeblikket, men følger situasjonen tett og tar vurderinger fortløpende, avslutter Mathisrud.

Anbefaler hjemmekontor

Statsforvalteren i Innlandet har bedt alle om å jobbe hjemmefra dersom man har mulighet, dette for å unngå å belaste trafikk og veier mer enn nødvendig, og vurdere nøye om reiser er nødvendig. 

«Vi ber alle våre medarbeidere om å følge Statsforvalterens anbefalinger. Ledere må vurdere å endre planlagt aktivitet til digitale møter, eventuelt utsette hvis det er mulig», skriver høgskolen også på sine nettsider.

Andre institusjoner lite berørt

NTNU på Gjøvik har bedt ansatte om å ta hjemmekontor i tråd med statsforvalterens anbefaling, men melder ikke om spesielle hendelser knyttet til været.

Heller ikke OsloMet har meldt om hendelser eller skader i forbindelse med ekstremværet.

Powered by Labrador CMS